JBL Live Pro+ TWS: veelzijdige bluetooth in-ears

Alieke van Sommeren
0

Met de JBL Live Pro+ TWS heb je oordopjes geschikt voor sporten, onderweg en handsfree bellen. En de kleine oplaadcase is ook draadloos te laden.

De JBL Live Pro+ TWS is een veelzijdige in-ear. De dopjes hebben naast ANC ook ambient-­aware om juist wel geluid van buitenaf mee te krijgen, plus drie microfoons per kant – waarvan eentje de ruis wegfiltert tijdens gesprekken.

De ANC doet het aardig, om net wat geconcentreerder te kunnen werken, voor in de trein zitten en sporten voldoet hij prima. De microfoonkwaliteit tijdens gesprekken is ook goed. Je stem komt helder en duidelijk over zonder bijgeluid.

De twee doppen plaats je in je oren door ze na het in je oren stoppen nog een kleine draai naar voren te geven aan de steeltjes. Een wat diepere fit had echter wat ‘zekerder’ gevoeld, maar ook tijdens het sporten bleven ze keurig zitten. Ook vele uren dragen levert geen pijnlijke oren op.

JBL Live Pro+ TWS bluetooth in ears

Het geluid is standaard al goed te genieten, alhoewel het midden een tikje dunnetjes is. Via de app is het geluid naar eigen smaak te tweaken.

De dopjes houden het 7 uur uit zonder ANC, met ANC gaat er een uur vanaf. Via de case heb je nog 21 uur aan afspeeltijd erbij. De kleine case is via USB-C en draadloos via Qi te laden. Met drie streepjes is het accuniveau van de case afleesbaar.

Pluspunten

– goed geluid (instelbaar)
– prima voor handsfree bellen

Minpunten

– fit had dieper gemogen

JBL Live Pro+ TWS
connectiviteitUSB-C, Qi, Bluetooth 5.0
accuduur28 uur: 7 via dopjes, 21 via case
IP-ratingIPX4
gewicht10 gram
meegeleverdoplaadcase, 5 maten eartips, USB-C-kabel, korte handleiding
prijs€ 175

Meer hardware-reviews in c't 06/2024

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Bluetooth in-ear oordopjes: zijn dure echt beter?

We beluisterden tien paar bluetooth in-ear oordopjes met prijzen tussen de 85 en 1200 euro om te bepalen of de dure exemplaren ook echt de meerprijs w...

Bluetooth koptelefoons met active noise cancelling getest

We vergelijken zeven bluetooth-hoofdtelefoons met active noise cancelling. Ben je eenmaal gewend aan de draadloze vrijheid en de geluidskwaliteit, dan...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er