Je eigen printplaatontwerp testen met HyperLynx DRC

Daniel Dupré
0

Met HyperLynx DRC kun je je eigen printplaatontwerp testen, onafhankelijk van het CAD-systeem dat gebruikt wordt.

Als je op de pc een printplaat ontworpen hebt, is het slim om de lay-out ervan eerst grondig te controleren. Met HyperLynx DRC test je het ontwerp van printplaten die je in formaten als EloCAD, ODB++ of IPC- 2581 kunt importeren. De tool ondersteunt bestandsformaten van Mentor Graphics, Cadence, Zuken en Altium. De interface bestaat uit vier frames: projectverkenner, viewer, resultaatvenster en een detailframe.

 

Mogelijkheden

PrintplaattesterIn de projectverkenner worden de ontwerpgegevens weergegeven, in de viewer staat de geladen lay-out en worden na de test mogelijke problemen getoond. Problemen worden bij een mouse-over in het detailframe toegelicht. In het resultaatvenster worden gegevens over het project verzameld. Afhankelijk van de versie heeft het pakket tot veertig rule-sets, die alle elektrische operaties op een printplaat afdekken. Zo zijn er EMI- (Electromagnetic Interference), SI- (Signal Integrity) en PIrules (Power Integrity).

Bij de Developer-edition kun je eigen test-rules definiëren. HyperLynx DRC test de lay-out van je printplaten veel grondiger dan de controlemiddelen van de meeste EloCAD-systemen. Het kost wel wat tijd om het programma te configureren. De licenties zijn niet echt goedkoop. Daarom is het aan te raden een project binnen de 30 dagen testperiode meteen te testen.

HyperLynx DRC

Printplaattester
ProducentMentor Graphics
SysteemeisenWindows, Linux (alleen Standard en Developer)
Versies / prijzenFree: 8 rule-sets, 1 jaar gratis
Gold: 22 rule-sets, $299 per 3 maanden
Standard/Developer: 32/40 rule-sets, prijs op aanvraag

Meer over

Software

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

OWC Express 4M2 review: externe behuizing voor maar liefst 4 M.2-ssd’s

Als je geen opslagruimte meer hebt in je laptop, is er altijd nog de optie om een externe ssd aan te sluiten. Als je daar echter nog steeds niet genoe...

Alpenföhn Panorama 2 review: cpu-koeler voor compacte (mini-)pc’s

In deze review werpen we een blik op de Panorama 2 van Alpenföhn. Deze cpu-koeler koelt processors tot 95 watt en dankzij de geringe hoogte is hij ges...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er