Je eigen printplaatontwerp testen met HyperLynx DRC

Daniel Dupré
0

Met HyperLynx DRC kun je je eigen printplaatontwerp testen, onafhankelijk van het CAD-systeem dat gebruikt wordt.

Als je op de pc een printplaat ontworpen hebt, is het slim om de lay-out ervan eerst grondig te controleren. Met HyperLynx DRC test je het ontwerp van printplaten die je in formaten als EloCAD, ODB++ of IPC- 2581 kunt importeren. De tool ondersteunt bestandsformaten van Mentor Graphics, Cadence, Zuken en Altium. De interface bestaat uit vier frames: projectverkenner, viewer, resultaatvenster en een detailframe.

 

Mogelijkheden

PrintplaattesterIn de projectverkenner worden de ontwerpgegevens weergegeven, in de viewer staat de geladen lay-out en worden na de test mogelijke problemen getoond. Problemen worden bij een mouse-over in het detailframe toegelicht. In het resultaatvenster worden gegevens over het project verzameld. Afhankelijk van de versie heeft het pakket tot veertig rule-sets, die alle elektrische operaties op een printplaat afdekken. Zo zijn er EMI- (Electromagnetic Interference), SI- (Signal Integrity) en PIrules (Power Integrity).

Bij de Developer-edition kun je eigen test-rules definiëren. HyperLynx DRC test de lay-out van je printplaten veel grondiger dan de controlemiddelen van de meeste EloCAD-systemen. Het kost wel wat tijd om het programma te configureren. De licenties zijn niet echt goedkoop. Daarom is het aan te raden een project binnen de 30 dagen testperiode meteen te testen.

HyperLynx DRC

Printplaattester
ProducentMentor Graphics
SysteemeisenWindows, Linux (alleen Standard en Developer)
Versies / prijzenFree: 8 rule-sets, 1 jaar gratis
Gold: 22 rule-sets, $299 per 3 maanden
Standard/Developer: 32/40 rule-sets, prijs op aanvraag

Meer over

Software

Deel dit artikel

Lees ook

Fairphone 3: goede insteek

De kleine Nederlandse fabrikant Fairphone maakt een smartphone die goed te repareren is en Fairtrade-goud bevat.

Grote geheugenkaart vanaf 512 GB: 6 modellen getest

We testen 6 modellen grote geheugenkaart vanaf 512 GB. Is zo'n grote geheugenkaart ook snel genoeg voor alledaags gebruik?

Interessant voor jou

0 Praat mee

avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er