JBL Live 300TWS: in-ears met nadruk op bas

Alieke van Sommeren
0

De JBL Live 300TWS draadloze in-ears gaan voor extreem veel bas. Het geluid is echter naar je eigen smaak aan te passen.

De in-ears zitten goed stevig in de oren en met de meegeleverde tips in verschillende maten zijn ze passend te maken voor de meeste oren. De vinnen voor nog meer houvast hielpen bij ons niet echt omdat ze niet lekker vasthaakten. De in-ears ondersteunen geen aptX, maar de latency valt relatief laag uit (42 ms).

Qua geluid valt de sterke nadruk op alles onder de 200 Hz op. Bij muziek met bas wordt je binnenoor aardig gekieteld. Voor bepaalde muziek­genres is dat op zich een prima effect, maar bij rock, jazz en klassieke muziek is het duidelijk te veel van het goede. JBL biedt een app met een equalizer, waarmee je het geluid naar eigen smaak kunt tweaken. Helaas zijn de profielen niet permanent in de in-ears zelf op te slaan.

JBL Live 300TWS

De bediening via de buitenste touchvlakken werkt wat irritant, alleen pauzeren, afspelen en zappen werkte goed. De overige gestures waren meer gokwerk. De accu hield het vrij lang vol met 5 uur en 40 minuten. De case biedt iets meer dan twee volledige ladingen. Via de ingebouwde microfoon waren we goed te verstaan. Voor een telefoongesprek in een rustige ruimte voldoet deze prima.

JBL Live 300TWS
wirelessBluetooth 5.0
codecsSBC, AAC
prijs€ 128

Meer hardware-reviews in c't 06/2024

Meer over

AudioHardware

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Noise-cancelling op kantoor: Logitech Wireless Zone

De Logitech Wireless Zone wordt aan de man gebracht als een Bluetooth-koptelefoon met noise-cancelling voor in een zakelijke omgeving.

Beats Powerbeats Pro wireless in-ears

De Powerbeats Pro zijn draadloze in-ears speciaal voor sporters. Die moeten dan wel houden van ongebreidelde beats.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er