Instant meten met je iPhone met Instant Measure

Alieke van Sommeren
0

Met een smartphone in de hand heb je een aardig complete gereedschapskist tot je beschikking. Een van de handigste dingen om altijd in virtuele vorm in je broekzak te hebben zitten is een meetlint.

Met Instant Measure gebruik je de sensoren aan de voorkant van de nieuwere iPhones (vanaf de X) om afstanden te meten. Het ermee werken is even wennen omdat je omgedraaid werkt: met de front­camera zet je het markeerpunt op het object tot waar je de afstand wilt meten.

Instant Measure iOS

En ja, met je telefoon op je hoofd is je eigen lengte te meten. Tussen de 15 centimeter en 5 meter is de meting nauwkeurig. Let wel op dat je de dikte van je telefoon en een eventueel hoesje mee moet nemen in je berekening. Het werkt echter instant, dus dat is bijzonder handig om snel wat metingen achter elkaar te doen, zoals de bekende meters die met een zichtbare laserstraal werken.

Instant Measure:iOS (gratis)

Meer app-reviews in c't 05/2024

Meer over

AppsiOS

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

RG350 handheld voor retro- en homebrewgames

Krijg je maar niet genoeg van oude spelcomputers en homebrew-games? Dan is de RG350 betaalbare alleskunner je op het lijf geschreven.

GTA V gratis in Epic Games Store

De Epic Games Store biedt momenteel het actiespel Grand Theft Auto V (GTA) gratis aan. Tot 21 mei kunnen gebruikers de nieuwste aflevering van de GTA-...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er