Iiyama ProLite XUB2792UHSU Ultra-HD-monitor

Daniel Dupré
0
Iiyama ProLite XUB2792UHSU

(Bron: iiyama)

 

Precies genoeg

De ProLite XUB2792UHSU is een nieuwe toevoeging van schermfabrikant iiyama. Hoewel de XUB2792UHSU niet uitblinkt qua features of specs, valt hij juist op door veel goed te doen: een hoge resolutie, goede kleurweergave, ergonomisch instelbaar en diverse aansluitingen, waaronder een USB-3.0-hub.

Het 27inch-scherm heeft 4K UHD-resolutie (3840 × 2160 pixels). Het IPS-panel heeft een maximale refreshrate van 75 Hz en kan 10-bit-kleurdiepte verwerken. Je kunt het scherm in hoogte verstellen, naar voren of achteren kantelen, en 90 graden draaien en in de portretstand gebruiken. De glasplaat reikt helemaal tot aan de smalle plastic rand om het scherm, maar met het scherm aan zie je nog een rand om de scherminhoud; in totaal zit er 8 mm tussen beeld en rand. Als je meerdere schermen naast elkaar zou willen gebruiken, is dat iets om rekening mee te houden.

Het menu is vrij overzichtelijk en de knoppen rechts onder het scherm zijn goed te bedienen. Er is een optie om het blauwaandeel in het licht te reduceren en je kunt het beeld van verschillende bronnen tegelijk weergeven met picture-in-picture (klein deelvenster in het hoofdscherm) of picture-by-picture (twee schermhelften naast elkaar).

De ProLite heeft een DisplayPort-, hdmi- en dvi-aansluiting, audio-in en -uit en een USB-3.0-hub. Eén usb-poort is speciaal bedoeld om apparaten op te laden. De iiyama heeft ingebouwde (2 × 2W) luidsprekers. Daar mag je geen hifi-ervaring van verwachten, maar het is handig dat ze er zijn.

 

Iiyama ProLite XUB2792UHSU

Fabrikantiiyama
Display27 inch IPS-panel, 75 Hz refreshrate, 10 bit kleurdiepte
Resolutie3840 × 2160 (4K UHD)
AansluitingenHDMI, DisplayPort, DVI, koptelefoon-ingang, usb-hub, audio-ingang
Meegeleverdstroomkabel, usb-kabel, DisplayPort-kabel, HDMI-kabel, korte handleiding
Prijs € 380

 

Lees de grote monitor test in c't okt/2019

Meer over

Monitoren

Deel dit artikel

Lees ook

Voorloper – Linux Fedora 34 PipeWire

Bij Linux Fedora 34 start PipeWire door die eindelijk zorgt voor een uniforme audio-interface. Gnome en de Waylandmode maken belangrijke ontwikkelings...

Sony WF-1000XM4 bluetooth in-ears met noise-cancelling: vol vernieuwingen

De WF-1000XM4 noise-cancelling bluetooth in-ears vervangen de twee jaar oude XM3. Het gewijzigde design is maar een klein deel van alle vernieuwingen.

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er