Iiyama ProLite XUB2792UHSU Ultra-HD-monitor

Daniel Dupré
0
Iiyama ProLite XUB2792UHSU

(Bron: iiyama)

 

Precies genoeg

De ProLite XUB2792UHSU is een nieuwe toevoeging van schermfabrikant iiyama. Hoewel de XUB2792UHSU niet uitblinkt qua features of specs, valt hij juist op door veel goed te doen: een hoge resolutie, goede kleurweergave, ergonomisch instelbaar en diverse aansluitingen, waaronder een USB-3.0-hub.

Het 27inch-scherm heeft 4K UHD-resolutie (3840 × 2160 pixels). Het IPS-panel heeft een maximale refreshrate van 75 Hz en kan 10-bit-kleurdiepte verwerken. Je kunt het scherm in hoogte verstellen, naar voren of achteren kantelen, en 90 graden draaien en in de portretstand gebruiken. De glasplaat reikt helemaal tot aan de smalle plastic rand om het scherm, maar met het scherm aan zie je nog een rand om de scherminhoud; in totaal zit er 8 mm tussen beeld en rand. Als je meerdere schermen naast elkaar zou willen gebruiken, is dat iets om rekening mee te houden.

Het menu is vrij overzichtelijk en de knoppen rechts onder het scherm zijn goed te bedienen. Er is een optie om het blauwaandeel in het licht te reduceren en je kunt het beeld van verschillende bronnen tegelijk weergeven met picture-in-picture (klein deelvenster in het hoofdscherm) of picture-by-picture (twee schermhelften naast elkaar).

De ProLite heeft een DisplayPort-, hdmi- en dvi-aansluiting, audio-in en -uit en een USB-3.0-hub. Eén usb-poort is speciaal bedoeld om apparaten op te laden. De iiyama heeft ingebouwde (2 × 2W) luidsprekers. Daar mag je geen hifi-ervaring van verwachten, maar het is handig dat ze er zijn.

 

Iiyama ProLite XUB2792UHSU

Fabrikantiiyama
Display27 inch IPS-panel, 75 Hz refreshrate, 10 bit kleurdiepte
Resolutie3840 × 2160 (4K UHD)
AansluitingenHDMI, DisplayPort, DVI, koptelefoon-ingang, usb-hub, audio-ingang
Meegeleverdstroomkabel, usb-kabel, DisplayPort-kabel, HDMI-kabel, korte handleiding
Prijs € 380

 

Lees de grote monitor test in c't okt/2019

Meer over

Monitoren

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Devolo Repeater 3000 review: efficiënte Wi-Fi 6-repeater

In deze review nemen we een kijkje naar de Devolo Repeater 3000. Net als de Devolo 5400 is dit een Wi-Fi 6-repeater die efficiënt werkt om de netwerkd...

D-Link M32 review: eenvoudig in gebruik & zonder account

In deze review werpen we een blik op de D-Link EAGLE PRO AI AX3200 M32. Dit is een meshsysteem om het bereik van je wifi in huis te vergroten of te up...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er