iiyama ProLite XUB2763HSU review: goede ergonomie én energiezuinig

Marco den Teuling
0

Inhoudsopgave

  Tegenwoordig is het moeilijk voor fabrikanten om zich te onderscheiden door de vele monitormodellen op de markt. Soms ligt de kunst juist in het weglaten van bepaalde zaken. Hoe zit dat bij deze iiyama ProLite XUB2763HSU die we in deze review onder de loep nemen?

  iiyama ProLite XUB2763HSU review: goede ergonomie én energiezuinig

  Resolutie

  Hoewel veel 27”-monitors een QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels bieden, kiest deze iiyama voor full-hd (1920 x 1080 pixels). Dit zorgt ervoor dat tekst in een Word-document groter en beter leesbaar is dan op een standaard 24-inch kantoormonitor. Door de lage pixeldichtheid van 82 ppi zie je echter ook kartelige randen bij de letters. De monitor heeft een ergonomische verversingsfrequentie van 100 Hz.


  Meer van zulke hardware reviews?

  Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Design

  Je bevestigt de voet gemakkelijk, hij is stabiel en biedt veel verstelmogelijkheden. Je kunt de monitor 150 mm in hoogte verstellen, naar voren of achteren kantelen (5º/23º), linksom/rechtsom roteren en in twee richtingen naar portretstand draaien. De monitor heeft dunne randen en de dikkere onderrand bevat rechts aan de onderzijde vijf drukknoppen voor het monitormenu.

  Aansluitingen

  Je kunt kiezen tussen DisplayPort of HDMI voor de beeldingangen en er is een usb-hub ingebouwd die linksachter twee USB-A-poorten biedt. Daarnaast zijn er twee speakers en een audio-uitgang aanwezig.

  Beeldkwaliteit en energieverbruik

  Het matte IPS-scherm biedt brede kijkhoeken, maar de standaardinstelling voor de kleuren is wat koel. Een sterk punt is het lage energieverbruik van 10,5 watt (energieklasse B). Bovendien is er veel gerecycled en recyclebaar materiaal gebruikt voor de monitor en de verpakking.

  Conclusie iiyama ProLite XUB2763HSU review

  Al met al krijg je veel belangrijke eigenschappen voor een kantoormonitor zoals laag energieverbruik, goede ergonomie, een usb-hub en een groter scherm. Dit is aantrekkelijk, maar er zijn ook QHD-monitors voor deze prijs (waarbij weer andere zaken zijn weggelaten). Zo is iiyama’s eigen XUB2794QSU-B6 (niet meer in productie) uitgerust met een VA-paneel en is deze niet zo energiezuinig.

  iiyama ProLite XUB2763HSU review: plus- en minpunten

  +Goede ergonomie
  +Energiezuinig
  Lage pixeldichtheid

  iiyama ProLite XUB2763HSU specificaties

  Fabrikantiiyama
  Formaat27-inch
  PaneelIPS, mat
  Resolutiefull-hd (1920 × 1080), 100 Hz
  Refreshrate100 Hz
  Aansluitingen

  DisplayPort 1.2, HDMI 1.4, 2 x USB-A (5 Gbit/s), USB-B (upstream), audio, VESA (100 × 100)

  Afmetingen

  255 × 188 × 6,9 mm

  Gewicht

  532 g

  Shoplink & prijsBol.com, circa 159 euro

  Meer van zulke hardware reviews?

  Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Deel dit artikel

  Marco den Teuling
  Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

  Lees ook

  Streamingdienst voor films en series: Netflix, Amazon & co vergeleken

  Behalve Netflix als streamingdienst voor films en series, heb je nu ook Apple TV+, Disney+, Amazon Prime Video en lokale aanbieders. We vergelijken de...

  Beste streaming box of streaming stick voor Netflix, HBO Max en meer

  Netflix, ViaPlay of meer streamen, maar je tv heeft geen (goede) apps? Bekijk de vergelijkende review en kies de beste streaming box.

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er