Iiyama ProLite T2454MSC 24″-touchscreen

Marco den Teuling
0

Inhoudsopgave

De Iiyama ProLite T2454MSC oogt als een gewone monitor met een wat aparte voet, maar die is erg praktisch voor het touchscreen.

De voet van deze Iiyama-monitor maakt duidelijk dat het niet om een gewone monitor gaat. Je kunt de monitor namelijk helemaal horizontaal naar achteren klappen. Combineer die beweging met het samenvouwen van de arm en je kunt het scherm schuin achteroverliggend met de onderrand op het bureau zetten.

Kantelen voor juiste positie

En dan heb je een scherm waar je met met 10 vingers op kunt typen. In de lagere, gekantelde positie is het comfortabeler om het scherm met aanrakingen te bedienen dan in de gebruikelijke stand.

Nadeel van de voet is wel dat de monitor bij normaal gebruik misschien wat laag staat voor lange mensen. Leg je het scherm helemaal plat, dan ligt het nog vrij hoog op de dubbelgeklapte voet.

Dat zul je niet vaak doen, omdat de ‘tentstand’ handiger is voor touch­gebruik.

Touchbediening

De touchbediening werkt goed, alle gebaren worden prima geregistreerd. De dunne randen rondom het scherm zijn fijn omdat je daar minder last van hebt bij grote veeggebaren. Windows 10 schakelt niet automatisch over naar tabletmodus als de monitor aangesloten wordt, maar deze is wel handmatig te activeren.

De touchbediening is ook niet zozeer bedoeld voor de Windows-interface, maar voor specifieke software. Voor demonstraties in een showroom (met muis en toetsenbord uit het zicht) kan een touchscreen handig zijn, net als voor kassasystemen, presentaties en andere (zakelijke) toepassingen.

Iiyama ProLite T2454MSC touchscreen

Ook Windows Ink (met handschriftherkenning) en bijbehorende apps uit de Microsoft Store werken met de touchcontroller van deze Iiyama.

Voor de touchfunctionaliteit hoef je alleen de meegeleverde usb-kabel aan te sluiten, Windows 10 herkent de touchcontroller dan vanzelf en installeert de benodigde drivers.

Doorlezen is gratis, maar eerst even dit:

Dit artikel is met grote zorg samengesteld door de redactie van c’t magazine – het meest toonaangevende computertijdschrift van Nederland en België. Met zeer uitgebreide tests en praktische workshops biedt c’t de diepgang die je nergens online vindt.

Bekijk de abonnementen   Lees eerst verder

Extra's en knoppen

Dezelfde usb-kabel zorgt er ook voor dat de twee USB 3.0-poorten in de monitor met de pc verbonden worden, zodat je dar randapparatuur op kunt aansluiten. De usb-poorten zitten achterop aan de onderkant, maar als je het scherm even achter­over klapt kun je daar toch goed bij.

De bedieningsknoppen voor het monitor­menu zitten rechts achterop en moet je dus blind bedienen. Dat voert het ‘touch’-idee misschien wat te ver door, maar het menu is gelukkig vrij overzichtelijk.

Je kunt een speciale touchfunctie inschakelen waarmee de pc wordt gewekt wanneer je het scherm aanraakt. Dat is wel zo handig als je niet met een muis en toetsenbord werkt.

Resolutie, kleuren en good old VGA

Afgezien van de touchfunctionaliteit is de T2454MSC een vrij gewone 24-inch monitor. De full-hd-resolutie is voor dit formaat standaard. Een hogere resolutie zou met deze afmetingen ook weinig nut hebben.

Contrast en kleuren van het IPS-scherm zijn niet opvallend, en zoals eigenlijk altijd bij touchscreens gaat het om een glanzend scherm. De spiegeling valt dankzij de anti-glare-coating nog mee.

Naast HDMI is er ook een ouderwetse VGA-­aansluiting aanwezig, wat bij kassasystemen en dergelijk van pas kan komen.  Zowel via VGA als via HDMI krijg je bij full-hd een maximale verversings­frequentie van 60 Hz.

Conclusie

Een normale 24″-monitor met ips-scherm en full-hd heb je al voor 150 euro, de ProLite T2454MSC kost iets meer dan het dubbele. Maar als je touchfunctionaliteit wilt is dat een gangbare prijs, zeker met deze stevige en praktische voet.

Iiyama ProLite T2454MSC

24″-touchscreen voor Windows
FabrikantIiyama
Paneel / contrast / resolutie / dpi / responstijdIPS / 1000:1 / 1920 × 1080 /
93 DPI / 4 ms
Aansluitingen / overigVGA, HDMI, 2 × USB 3.0, audio-in
/ VESA-mount-optie, luidsprekers
Energieverbruik24 W bij normaal gebruik,
0,5 watt stand-by
Prijs€ 310

 

 

Meer reviews in c't 06/2024

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Eizo ColorEdge CG319X: highend-monitor met hardwarematige kalibratie

De Eizo ColorEdge CG319X is een 31,1" highend 4K-scherm met een ingebouwde hardwarematige kalibratie voor professioneel gebruik.

Game-monitor met hoge refreshrate: zes monitors getest

Een moderne game-monitor belooft games zeer soepel op je scherm te toveren. Hij toont tot 240 frames per seconde en biedt nog meer gaming-extra's. Maa...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er