Iiyama ProLite T2255MSC-B1 review: monitor met MPP 2.0 ondersteuning

Marco den Teuling
0

Inhoudsopgave

  In deze review bekijken we de Iiyama ProLite T2255MSC-B1 touchdisplay. Dit scherm van Iiyama ondersteunt pennen volgens Microsofts MPP 2.0-standaard. Gezien de monitorsteun lijkt er creatief mee bezig zijn ook de belangrijkste toepassing.

  Iiyama ProLite T2255MSC-B1 review

  Design

  Het 21,5-inch IPS-display heeft dunne randen, met alleen de onderste rand iets dikker. Er zijn geen knoppen of ledjes aan de voorkant; de powerled bevindt zich aan de rechterzijkant. Aan de rechterachterkant vind je de aan-uitknop en een joystick voor het menu. De monitor heeft een scharnierende steun aan de achterkant waarmee je hem bijna plat kunt leggen (tot 70 graden), maar let op voor aansluitkabels die door de steun lopen.

  Connectiviteit

  Om de touchfunctionaliteit te gebruiken, moet je naast een HDMI- of DisplayPort-kabel ook een usb-kabel aansluiten, samen met de stroomkabel. Er is een ingebouwde usb-hub met twee USB-A-poorten, maar deze bevinden zich aan de achterkant, wat niet erg handig is.  Touchscreenfunctionaliteit

  Het touchscreen ondersteunt maximaal tien vingers en aanraakgebaren, wat interessant kan zijn voor retailtoepassingen of balies, maar de standaard voet is niet erg ergonomisch. Hoewel er VESA-bevestigingsgaten zijn (10 × 10 cm), lijkt de standaardvoet meer geschikt voor pengebruik.

  Pen en handschriftherkenning

  De monitor ondersteunt het Microsooft Pen Protocol 2.0 en werkt soepel en nauwkeurig met een compatibele pen. Palmaanraking wordt automatisch genegeerd. Je kunt het scherm platleggen op de klapvoet onder verschillende hoeken en als je het scherm optilt, springt de voet terug naar de uitgangsstand, wat handig is voor tekenen, schetsen en handschriftherkenning met Windows Ink.

  Audiokwaliteit en beeldinstellingen

  De monitor heeft ook twee ingebouwde speakers en een helder full-hd display met veel instellingen, waaronder een overdrive-setting en aanpassingen voor touchrespons op bediening met handschoenen. Het scherm spiegelt behoorlijk door de extra krasbestendige glasplaat (hardheidsgraad 7H) die het touchscreen beschermt.  Conclusie Iiyama ProLite T2255MSC-B1 review

  Vanwege het spiegelen en het ontbreken van hoogteverstelling op de standaard voet is deze monitor mogelijk minder geschikt voor beeldschermwerk, maar het kan een interessante keuze zijn voor creatieve toepassingen. Het is een betaalbare optie voor mensen die op zoek zijn naar een tekentablet met een groot scherm, gezien de beperkte beschikbaarheid van dergelijke apparaten in deze categorie.

  Iiyama ProLite T2255MSC-B1 review: plus- en minpunten

  +Responsieve touchbediening (vingers/pen)
  ± Voet gericht op creatief gebruik
  Spiegelende glasplaat

  Iiyama ProLite T2255MSC-B1 specificaties

  Fabrikant

  iiyama

  Display

  GGM-AJM40C-GY-US

  Aansluitingen

  Intern: M.2 2280 (PCIe 3.0 x4)
  Extern: USB-C (USB4 / Thunderbolt 3)

  Ergonomie

  kantelen achterover: 15-70°, inkijkhoeken horizontaal/verticaal: 178°, rechts/links: 89°, boven/onderen: 89°

  Energieverbruik

  16 W typisch, 1,5 W stand-by

  Afmetingen 

  49,3 x 20,0 x 4,9 cm

  Gewicht

  3,2 kg
  Shoplink en prijsMegekko, circa 289 euro

  Meer van zulke hardware reviews? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Deel dit artikel

  Marco den Teuling
  Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

  Lees ook

  Samsung Music Frame review: elegante geluidsoplossing voor elk interieur

  Samsung heeft een nieuwe streaming-luidspreker uitgebracht, de Music Frame, waarover wij je in deze review meer vertellen.

  Microsoft Surface Pro 10 for Business review: krachtig maar prijzig

  Microsoft geeft de Surface Pro Windows-tablet voor zakelijke gebruikers een kleine update, terwijl er grotere veranderingen komen voor thuisgebruikers...

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er