Icy Dock ToughArmor review: meer schijven in je pc

Marco den Teuling
0

Icy Dock ToughArmor, extra ssd ruimteTe weinig ruimte om een extra ssd makkelijk kwijt te kunnen? De Icy Dock ToughArmor MB993SK-B maakt van een onbenutte 3,5″-bay in je pc extra opslagruimte. Hij heeft ruimte voor drie 2,5-inch schijven.

Veel 3,5″-bays in een pc-behuizing blijven tegenwoordig leeg. De tijd van diskettestations en zipdrives is voorbij. Heel af en toe wordt er nog een cardreader ingeschroefd.  Als je nog op zoek bent naar een plek voor wat extra schijfruimte, kun je in zo’n 3,5″-bay nog mooi een aantal 2,5″-schijven kwijt. Handig voor een nieuwe SATA-ssd. Het liefst netjes opgeborgen, maar toch snel te verwisselen of eruit te halen indien nodig.

De Icy Dock ToughArmor (model MB993SK-B)  is een zeer stevig metalen hot-swap rack voor in een 3,5″-bay. Er passen drie schijven in. Het openen van de sledes met de knoppen is wel een beetje een gefriemel, je moet daar een beetje handigheid in krijgen.

De schroeven om de schijven in de sledes vast te zetten en het rack in je 3,5″-bay te bevestigen worden overigens netjes meegeleverd. Ook zitten er een aantal plastic cijfertabs (ID-plugs) voor de schijven in de doos.

De sledes zijn met een sleuteltje af te sluiten tegen uitnemen. Optimale bescherming is dat natuurlijk niet, maar het werpt wel een extra barrière op tegen het snel even uit de pc trekken van de schijven.

De SATA-aansluitingen aan de achterkant zitten trapsgewijs. Dat maakt het aansluiten en loskoppelen van de afzonderlijke SATA-kabels net een stukje handiger.  Met slechts één 4-pins voedingskabel krijgen de schijven hun power aangeleverd.  Al met al een handige oplossing om meer schijven in je pc te plaatsen en ze eventueel eenvoudig te kunnen verwisselen.

Icy Dock ToughArmor MB993SK-B

3 × 2,5″ hot-swap rack voor 3,5″-bay
FabrikantIcy Dock, www.icydock.com
Aansluitingen3 × SATA, 1 × 4-pins voeding
Afmetingen (h × b × d), gewicht25,4 mm × 101.2 mm × 133 mm, 370 g
Prijs€ 60

Deel dit artikel

Lees ook

Toshiba MG09 18TB review: lekker vlot met flinke capaciteit

Als je je NAS of server van meer opslag wilt voorzien, is de Toshiba MG09 18 TB wellicht wel wat voor jou. Kom erachter in deze Toshiba MG09 18TB revi...

Sennheiser IE600 review: top geluid met een flink prijskaartje

De IE 600 van Sennheiser laat met zijn secuur vormgegeven in-ears zien wat er op het gebied van geluid mogelijk is. Aan de hand van deze Sennheiser IE...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er