Icy Dock ToughArmor review: meer schijven in je pc

Marco den Teuling
0

Icy Dock ToughArmor, extra ssd ruimteTe weinig ruimte om een extra ssd makkelijk kwijt te kunnen? De Icy Dock ToughArmor MB993SK-B maakt van een onbenutte 3,5″-bay in je pc extra opslagruimte. Hij heeft ruimte voor drie 2,5-inch schijven.

Veel 3,5″-bays in een pc-behuizing blijven tegenwoordig leeg. De tijd van diskettestations en zipdrives is voorbij. Heel af en toe wordt er nog een cardreader ingeschroefd.  Als je nog op zoek bent naar een plek voor wat extra schijfruimte, kun je in zo’n 3,5″-bay nog mooi een aantal 2,5″-schijven kwijt. Handig voor een nieuwe SATA-ssd. Het liefst netjes opgeborgen, maar toch snel te verwisselen of eruit te halen indien nodig.

De Icy Dock ToughArmor (model MB993SK-B)  is een zeer stevig metalen hot-swap rack voor in een 3,5″-bay. Er passen drie schijven in. Het openen van de sledes met de knoppen is wel een beetje een gefriemel, je moet daar een beetje handigheid in krijgen.

De schroeven om de schijven in de sledes vast te zetten en het rack in je 3,5″-bay te bevestigen worden overigens netjes meegeleverd. Ook zitten er een aantal plastic cijfertabs (ID-plugs) voor de schijven in de doos.

De sledes zijn met een sleuteltje af te sluiten tegen uitnemen. Optimale bescherming is dat natuurlijk niet, maar het werpt wel een extra barrière op tegen het snel even uit de pc trekken van de schijven.

De SATA-aansluitingen aan de achterkant zitten trapsgewijs. Dat maakt het aansluiten en loskoppelen van de afzonderlijke SATA-kabels net een stukje handiger.  Met slechts één 4-pins voedingskabel krijgen de schijven hun power aangeleverd.  Al met al een handige oplossing om meer schijven in je pc te plaatsen en ze eventueel eenvoudig te kunnen verwisselen.

Icy Dock ToughArmor MB993SK-B

3 × 2,5″ hot-swap rack voor 3,5″-bay
FabrikantIcy Dock, www.icydock.com
Aansluitingen3 × SATA, 1 × 4-pins voeding
Afmetingen (h × b × d), gewicht25,4 mm × 101.2 mm × 133 mm, 370 g
Prijs€ 60

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Apple TV 4K 2022 review: nieuw maar ook beter dan vorige generatie?

Apple heeft zijn settopbox slechts één jaar na de vorige update opnieuw geüpdatet. De Apple TV 4K (2022) heeft een krachtigere SoC met een aangepaste ...

VMware Workstation 17 review: nieuwe versie met verbeteringen

Conclusie VMware Workstation 17 review In deze review kijken we naar de nieuwe versie van VMware Workstation, namelijk versie 17. Normaliter brengen ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er