Huawei gamingmonitor – snel curved 34 inch panel – review

Redactie
0

De snelle Huawei gamingmonitor MateView GT moet gamers voor zich winnen met zijn lekker snelle 165 Hz curved panel van 34 inch met een hoog contrast en 3440 bij 1440 pixels voor immersie. Hij heeft als extraatjes verder nog een stereo soundbar en aanraakgevoelige volumebediening.


Huawei gamingmonitor


Met de MateView GT waagt Huawei zich op de zeer competitieve gamingmarkt. De Mate­View GT heeft een gebogen, kijkhoekstabiel VA-paneel met een scherm­diagonaal van 34 inch en een resolutie van 3440 bij 1440 pixels.

De verlichting van heldere beeldinhoud is goed, maar bij egale zwarttinten waren er op een afstand van ongeveer 15 centimeter lichtpuntjes in de hoeken en vlekjes langs de boven- en onderrand te zien. Die zullen bij games echter niet opvallen.


Blijf op de hoogte van de laatste reviews en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Contrast en kleuren

Het paneel haalt een zeer hoog gemiddeld contrast van 3148:1 en toont verzadigde kleuren. Het 10-bit panel geeft kleurovergangen zonder strepen weer, hoewel donkergrijs nogal abrupt overgaat in zwart.

DisplayPort op 165 Hz

De maximale 165 Hz haal je alleen via DisplayPort, via de HDMI-aansluiting stopt het bij 100 hertz. Hij heeft twee USB-C-aansluitingen, waarvan er één ook DisplayPort doorgeeft en de signalen van de headsetaansluiting en de twee ingebouwde microfoons. De andere USB-C-poort is bedoeld voor de netadapter.

Luidspreker in voet

Het buis­vormige voorste deel van de voet herbergt een stereo­luidspreker met wat gedempte midden­tonen. De ledstrip kan in één of meer kleuren pulseren of van kleur veranderen en dient ook als een aanraak­gevoelige volume­regelaar.

FreeSync Premium activeren

Het scherm biedt AMD’s FreeSync Premium, waarmee het zich dynamisch aanpast aan de verversingssnelheid van je grafische kaart, maar dit is standaard gedeactiveerd. De optie wordt alleen zichtbaar als je de joystick onder de rand tien seconden naar achteren drukt. Als je wilt toont het display een vizier in het midden van het beeld of een (onnauwkeurige) fps-teller in een van de boven­hoeken.

Conclusie Huawei gamingmonitor MateView GT

Met de fabrieksinstellingen haalt de Mate-View GT de beloofde 165 Hz niet, bij een eenvoudige beeldwissel kwam hij gemiddeld (met overdrive op 2) op 144 Hz. Het panel had moeite met het overschakelen van zwart naar medium en donkere helder­heidsniveaus.

Als je de overdrive op niveau 4 instelt, komt het scherm goed op stoom bij zwart-grijze veranderingen. De kristallen schrokken echter zo erg dat ze soms de beoogde helderheidswaarde met bijna 100 procent overschreden. Dat uit zich als glinstering aan de randen van bewegende objecten.

De MateView GT is een goede eerste poging van Huawei om een netjes uitgeruste gaming­monitor op de markt te zetten.


Pluspunten

  • + curved UWQHD 165Hz-panel

Minpunten

  • – donkere overgangen wat abrupt
  • – standaard settings niet optimaal

Huawei MateView GT

consumer.huawei.com
diagonaal, resolutie34” curved / 3440 × 1440
panel, refreshrateVA (mat) / 165 Hz
aansluitingen2 × HDMI 2.0, 1 × DisplayPort 1.4, 2 × USB-C (1 × incl. DisplayPort en USB-PD met 10 watt, power), 3,5mm-mini-jack, VESA-mount
meegeleverdsoundbar, dual-mic; kabels: DisplayPort, USBC- A, USB-C; USB-C-netadapter (135 watt)
bekijk het productvanaf € 549

Lees meer reviews in c't 06/2024

Deel dit artikel

Lees ook

Snelle gamingmonitor Iiyama G-Master – review

De gamingmonitor Iiyama G-master GB2590HSU is een zeer rappe 240Hz monitor met een full-hd resolutie en FreeSync Premium adaptive sync.

Belangrijke criteria voor het kopen van een grafische kaart voor gaming

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe grafische kaart voor de gaming pc als je wilt genieten van de nieuwste veeleisende games.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er