Snelle gamingmonitor Iiyama G-Master – review

Redactie
0

De snelle gamingmonitor van Iiyama doet op basis van het ingetogen uiterlijk aan een standaard kantoormonitor denken, maar de Iiyama G-master GB2590HSU is een zeer rappe 240Hz-gamingmonitor met een full-hd resolutie en FreeSync Premium adaptive sync. De Moving Picture Response Time (MPRT) van het scherm ligt op 0,4 seconden.


gamingmonitor iiyama


Specificaties gamingmonitor Iiyama G-Master

De Iiyama G-Master GB2590HSU is een lichtgewicht, maar dat geldt zeker niet voor de gaming-specificaties. Het scherm oogt zeer ingetogen met een randloos design met geborstelde look aan de onderrand, en een gematteerde zwarte voet met een handige kabel­geleider achterop.

Afgezien van de licht agressief ogende gevorkte voet (met goede grippy rubberen voetjes) zou je niet denken dat het hier om een scherm gericht op gaming gaat – er is geen agressieve kleurstelling, er zijn geen opvallende design­accenten toegevoegd en ook RGB-verlichting is nergens te bespeuren.

Monitor

Als je hem op een monitorarm monteert heb je een zakelijk opgeruimd ogende set-up. Het scherm laat zich makkelijk in hoogte verstellen en kantelen zonder veel moeite, en voelt daarbij zeer solide aan zonder gepiep of gekraak.
Het gematteerde scherm heeft een dia­gonaal van 24,5” en een full-hd resolutie. Dat is nog steeds de aangewezen resolutie voor competitieve gaming (e-sports) en de reden dat full-hd-schermen met steeds ­hogere refreshrates gangbaarder worden en gewild zijn.

Refreshrate

De G-Master GB2590HSU heeft een maximale refreshrate van 240 Hz (zowel via DisplayPort als HDMI) en heeft een ips-­panel met natuurlijke kleurweergave, ruime kijkhoek van 178 graden en een maxi­male helderheid van 400 cd/m2. De reactietijd ­gemeten als Moving Picture Response Time (MPRT) ligt op 0,4 seconden.


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Bediening

De bediening van het menu gebeurt via een rij goed voelbare knoppen op de onder­rand met duidelijke feedback. Het menu biedt zoals verwacht naast alle gebruike­lijke beeldaanpassingen nog extra opties voor gamers zoals de Black Tuner om de donkere schaduwplekken in games wat op te lichten om in de schaduw lurkende vijanden eerder op te merken, plus diverse presets voor verschillende game-genres.

Extra instellingen

Verder heb je onder andere nog een instelling voor het terugdringen van blauw licht, meerdere stappen overdrive en drie beschikbare preset-slots om je eigen instellingen in op te slaan.

De monitor heeft twee ingebouwde 2W-­speakers die voldoende zijn voor sporadisch een keer een YouTube-filmpje kijken. Voor gaming kun je beter een headset in de moni­tor of direct op de audio-uitgang van je pc aansluiten. Je krijgt er netjes een HDMI- en DisplayPort-kabel bijgeleverd.


conclusie gamingmonitor Iiyama

De G-Master GB2590 combineert full-hd met een hoge refreshrate, prima gaming-­opties en een lage responstijd met een ­ruime kijkhoek met mooie kleurenweergave.


Pluspunten

  • + snel en kleurecht panel
  • + ruime FreeSync-range
  • + solide bouw

Iiyama G-Master GB2590HSU

iiyama.com/nl_nl
diagonaal, resolutie24,5 inch, 1920 × 1080
panel, refreshrateips (mat), 240 Hz
adaptive syncFreeSync Premium
aansluitingenDisplayPort 1.4, HDMI 2.0, 3,5mm-audio, usb-hub (2 × 5 Gbit/s), Kensington-lock
bekijk het product€ 300

(Deze informatie is afkomstig uit het artikel van Alieke van Sommeren, en verscheen eerder in c’t 12, 2021, p24)


 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in c't 06/2024

Deel dit artikel

Lees ook

Iiyama G-Master GB3461WQSU ultrawide gamingscherm

Ultrawide begint aardig ingeburgerd te raken en betaalbaar te worden. En niet alleen voor op kantoor, maar ook voor gaming. De GB3461WQSU van iiyama b...

Curved ultrawide gamingscherm: Iiyama G-Master GB3466WQSU

De curved GB3466WQSU van Iiyama biedt veel waar voor zijn geld: een 34-inch display met een UWQHD-resolutie en 144 Hz met adaptive sync. Hij is niet a...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er