HP Spectre Folio hybride notebook: opvallende verschijning

Marco den Teuling
0

Inhoudsopgave

De HP Spectre Folio is een notebook dat afwijkt van de massa. Dat begint bij de bruin lederen buitenkant en gaat verder bij het openklappen.

De Folio ziet er dichtgeklapt uit als een bruin lederen schrijfmap. De buitenkant steekt verder uit dan het notebook. Dat zit letterlijk in de leren hoes verwerkt en kan er niet uit.

Het (chroomgelooid) leer loopt binnenin rond het touchpad door tot aan het toetsenbord, dat lekker stil typt. Dat geeft ook opengeklapt een luxe uitstraling.

Vouwen voor gebruik

De onderkant van het scherm komt naar voren los van de hoes en die kun je dan in tentstand over het toetsenbord zetten.

Je kunt het touch­screen ook helemaal plat leggen, waarbij de hoes dubbelvouwt, voor een tabletstand. De tentstand is prettig stabiel. De tabletmodus is snel bereikt en dekt het toetsenbord mooi af.

HP Specte Folio

De toetsenbordverlichting schakelt dan automatisch uit en Windows 10 gaat naar de tabletmodus. Jammer alleen dat je in die standen geen fysieke knoppen hebt voor dingen als helderheid of volumeregeling.

Aansluitingen en gebruik

HP levert een fijne drukgevoelige stylus mee die je met een kabeltje kunt opladen via een van de drie USB-C-poorten van het notebook – waarvan er twee Thunderbolt 3 ondersteunen.

De hardware voldoet prima voor creatief tekenen, officetaken en internetten, maar de energiezuinige Amber Lake Y-processor kan geen zwaar multitasken of games aan.

Het notebook blijft met zijn passieve koeling wel heerlijk stil en biedt een lange accuduur.

HP Spectre Folio

Lederen hybride notebook
FabrikantHP
Display / resolutie3,3 inch / 1920 × 1080 (touch)
Cpu / gpu / RAMCore i5-8200Y / Intel HD 615 / 8 GB
Opslagruimte512 GB ssd (PCIe)
Gewicht / afmetingen1,5 kg / 32 × 23,5 × 1,5 cm
Prijs€ 1500

Meer hardware-reviews in c't 05/2024

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

HP Envy x360 2-in-1 notebook

De HP Envy x360 is een luxe 2-in-1 notebook met goede prestaties. In het touchscreen zit een bijzondere functie verborgen.

High-end notebooks met 12,5″ of 13,3″ scherm

Als je rond de 1000 euro of (ruim) meer voor een notebook uitgeeft, mag je daar ook wat voor terug krijgen. Bijvoorbeeld een fraaie en dunne behuizing...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er