HP Envy x360 2-in-1 notebook

Alieke van Sommeren
0

De HP Envy x360 is een luxe 2-in-1 notebook met goede prestaties. In het touchscreen zit een bijzondere functie verborgen.

De Envy is goed uitgerust: een full-hdscherm, een snelle 512GB-ssd en 16 GB werkgeheugen. Het hart is een AMD Ryzen 5 2500U. Die is met vier cores op 2 GHz (3,6 GHz turbo) vergelijkbaar met de populaire Core i58250U.

De geïntegreerde gpu van AMD levert betere prestaties dan die van Intel, maar gamen op full-hd lukt hooguit bij oudere games met lagere detailinstellingen.

Het ips-scherm heeft een goede helderheid en contrast, en een prima kijkhoek. Met de ingebouwde ‘Sure View’-functie onder de F1-toets kun je die opzettelijk verkleinen voor meer privacy. Mensen naast je kunnen dan niet meer meelezen.

Recht van voren worden de kleuren duidelijk koeler, maar blijft het beeld wel scherp.

Compleet maar niet perfect

Het scherm kun je naar achteren klappen in de tabletmodus of in een tentstand neerzetten. De Envy is voorzien van twee USB-A-poorten (USB 3.1 Gen 1), een USB-C-poort (met DisplayPort 1.4), sdkaartlezer, verlicht toetsenbord, infraroodcamera voor het inloggen bij Windows Hello, snel AC-wifi etc.

Het toetsenbord typt redelijk (gezien het formaat), maar het touchpad is qua hoogte wat krap. De ventilator kan aardig ruisen, maar je kunt een stil profiel selecteren. De prestaties lopen dan flink terug. Het komt wel de niet bijzonder lange accuduur ten goede. Verder is de Envy x360 een erg snel en fraai afgewerkt 2-in-1 notebook.

HP Envy x360

2-in-1 notebook
FabrikantHP
Display / resolutie13,3 inch / 1920 × 1080 (touch)
Cpu / gpu / RAMRyzen 5 2500U / Radeon RX Vega 8 / 16 GB RAM
Opslagruimte512GB-ssd
Gewicht / afmetingen1,3 kg / 30,7 × 21,5 × 1,5 cm
Prijs€ 1200

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Powerbanks voor smartphones, tablets en notebooks

Met externe accu's, zogeheten powerbanks, kun je telefoons en andere mobiele apparaten via de usb-poort opladen. Modellen met een hogere accucapacitei...

Notebook met extra scherm: Asus ZenBook Pro UX580GE getest

Asus verwerkt bij sommige ZenBook Pro-modellen een extra scherm in het touchpad. We hebben de UX580GE getest om te bekijken wat je daar mee kunt.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er