HP Chromebook 14

Daniel Dupré
0

De HP Chromebook 14 is een instapmodel met weinig toeters en bellen. En daar is niks mis mee, want dat wat er is doet netjes wat het moet doen.

Als je op zoek bent naar een mobiel apparaat om onderweg mee te typen en enkele multimedia-toepassingen uit te kunnen voeren, is de HP Chromebook 14 zeker geen slechte investering. Het donkergrijze apparaat heeft een prettig stevige uitstraling zonder allerlei overbodige designfratsen. Als je hem openklapt en typt, voelt alles degelijk aan. Je polsen rusten prettig onder het toetsenbord. Hoewel de relatief vlakke, full-size toetsen misschien even wat gewenning vereisen, typ je al snel vlot allerlei tekst bij elkaar. Er zit geen numeriek toetsenblok op, wat voor sommigen een gemis kan zijn maar wel ruimte bespaart.

HP Chromebook 14

Het matte Full-HD-scherm ziet er goed uit, al zou het net iets feller mogen oplichten. In ons testmodel (14-db0411nd) zat een AMD A4 dual-core APU met 4 GB werkgeheugen en 32 GB eMMC-opslag. Mocht dat niet genoeg voor je zijn, is de opslag uit te breiden met een MicroSD-kaart via een ingebouwde kaartlezer.

Het apparaat heeft verder nog ‘Audio by B&O’ in de vorm van twee speakers. Dat klinkt niet hi-fi, maar biedt een aardige geluidskwaliteit. HP biedt met de Chromebook 14 een robuust apparaat zonder fratsen.

HP Chromebook 14

ProcessorAMD dual-core A4-9120 APU
Geheugen / opslag4GB DDR4-1866 / 32GB eMMC
Scherm14″-Full-HD, IPS, mat
Accuduurtot 10 uur
Aansluitingen2 × USB 3.1, Gen1 type-C; 1 × USB 2.0; 1 × microSD-lezer, mic/koptelefoon-jack
Afmetingen / gewicht23 × 34 × 1,8 cm / 1,54 kg
Shoplink en prijsHP Chromebook 14, €320

 

Meer reviews lees je in c't jun/2020

Meer over

Notebooks

Deel dit artikel

Lees ook

Game review: Train Station Renovation

De game Train Station Renovation is een onverwacht leuke game en ja, zoals de titel al aangeeft renoveer je treinstations. Je kiest vanuit je kantoor ...

Eizo ColorEdge CS2731 met nauwkeurige kleurweergave

USB-C is inmiddels wijdverbreid. Eizo gaat met de ontwikkelingen mee en intro­duceert zijn nieuwe ColorEdge-monitor. Het WQHD-scherm moet de oude gard...

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er