Honor View 20 review

Marco den Teuling
0

De beste camera is de camera die je bij je hebt. Maar dat hoeft tegenwoordig geen compactcamera meer te zijn, want de camera’s in smartphones maken een enorme inhaalslag. Dat bewijst ook de Honor View 20. Honor, het jongere broertje van Huawei, heeft veel te bieden voor liefhebbers van fotografie en video. Onze collega’s van Chip Foto magazine gingen aan de slag met de camera.

Honor View 20 camera foto sample zonsopkomst

Klik op de afbeelding om de originele RAW-foto te downloaden (92 MB). Hernoem die tot .dng (i.p.v. tiff) om hem te kunnen openen.

Camerakwaliteiten

De sensor meet 0,5 inch (6,4 x 4,8 mm), wat voor smartphones aan de grote kant is. De pixelgrootte bedraagt 0,8 µm en de maximale resolutie is 48 MP voor foto en 4K voor video. Maar dankzij Sony’s nieuwe IMX586-sensor met Quad Bayer-technologie is dit toestel echt interessant. Deze technologie werd ook al gebruikt in de Huawei P20 Pro en Mate 20 Pro, maar de Honor View 20 hangt daar een prettiger prijskaartje aan.

De technologie zorgt ervoor dat de data, afhankelijk van de omstandigheden, anders verwerkt kan worden – en dat levert betere foto’s op, met name bij weinig licht. En dat is een punt waarop een smartphone zoals deze menig compactcamera inhaalt. Wanneer je de Nachtmodus inschakelt, bepaalt de camera zelf hoe lang hij het onderwerp moet belichten, tot maximaal vier seconden. Het mooie is dat de stabilisatie van de camera zo goed is dat je de telefoon gewoon in je hand kunt houden en toch een scherp resultaat krijgt ook bij weinig licht.

De AI van het toestel herkent automatisch het foto-onderwerp en je hoeft alleen nog maar te schieten. In de Pro-modus kun je zelf het diafragma, de sluitertijd en de ISO-waarde kiezen, en bovendien een resolutie van 48 MP en raw selecteren. De raw-optie levert dng-bestanden op van bijna 100 MB per afbeelding. Het resultaat is een foto van 300 dpi die je kunt afdrukken op een formaat van 50,6 x 67,6 cm. De praktijkfoto’s die we schoten waren behoorlijk gedetailleerd. Standaard schiet de camera echter foto’s bij een resolutie van 12 megapixels, waarmee je flink wat ruimte op het interne geheugen bespaart.

Honor View 20 camera foto sample 52degrees

Klik op de afbeelding om de originele RAW-foto te downloaden (92 MB). Hernoem die tot .dng (i.p.v. tiff) om hem te kunnen openen.

Honor richt zich op een wat jonger publiek dan Huawei, en dat is onder meer te zien aan leuke gimmicks zoals een 3D-camera voor AR-effecten en de selfie-opties met diverse overlay- en achtergrondeffecten. Dat wil niet zeggen dat dit toestel alleen voor jongeren is. Als je geen zin hebt om al je fotoapparatuur mee te slepen maar ook geen fotomoment wilt missen, heb je met de Honor View 20 altijd een goede stand-incamera bij de hand.

Andere kenmerken

Naast de camera heeft de Honor View 20 ook prima specificaties waarmee het toestel meedoet in het topsegment. De Kirin 980-processor is dezelfde als in Huawei’s topmodellen Mate 20 en Mate 20 Pro. Het scherm was een van de eerste met een camera-gaatje (maar dan links in plaats van rechts zoals bij de Samsung Galaxy S10) en beslaat bijna de gehele voorzijde. Geheugen en opslagruimte zijn ruim bemeten en de Honor 20 heeft een onderscheidend uiterlijk met een soort V-patroon in de achterzijde.

Honor View 20 camera foto review test

De eigen draai die Honor met MagicUI aan Android 9 geeft is wel vrij ingrijpend en smaakgevoelig. Kom je van een Huawei-toestel dan ben je snel thuis in de interface, want die is bijna identiek. De 4000mAh-accu zorgt dat je met gemak het eind van de dag haalt. Naast de camera is de prijs misschien wel het sterkste verkoopargument: het toptoestel van Honor kost bijna de helft van wat tegenwoordig gangbaar is voor topmodellen.

(c’t magazine, Helga Kluiter / Chip Foto magazine)

Honor View 20

Android-smartphone
Fabrikant, websiteHonor, www.hihonor.com
RAM / opslagruimte6 GB / 128 GB (niet uitbreidbaar)
Display6,4 inch (2310 × 1080 pixels)
SoftwareAndroid 9 met MagicUI
Afmetingen (h × b × d)156,9 x 75,4 x 8,1 mm
Shoplink en prijsHonor View 20 (zwart), € 549 euro

 

Lees uitgebreide reviews, workshops en meer in c't magazine. Nieuwste uitgave: c't 06/2024

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Tado Slimme Thermostaat X review: nieuw maar ook beter?

De Duitse fabrikant Tado heeft een compleet nieuwe lijn aan smarthome producten op de markt gezet waaronder een nieuwe slimme thermostaat met de naam ...

ECS Liva Z5 Plus review: mini-pc voor op kantoor met veel aansluitingen

Met twee 2,5Gbit/s-netwerkpoorten, USB4 en vier monitoraansluitingen heeft de Liva Z5 Plus mini-pc aansluitingen die niet onderdoen voor die van een d...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er