GPi Case – review – Je Raspberry Pi omtoveren tot een replica ”Game boy”

Elwin Hodžić
0

De GPi Case is een Pi-case in de vorm van een replica van de originele Game Boy. Binnenin zit een insteekbare spelmodule waarin je een Raspberry Pi Zero of Zero 2 plaatst. Zodra de Pi aangesloten is, hoef je alleen nog maar een retro-emulatorverzameling te installeren. De beeldkwaliteit van het IPS scherm is overtuigend. De helderheid pas je aan met een wieltje aan de zijkant. Benieuwd naar wat deze case nog meer in petto heeft? Aarzel dan niet om deze GPi Case review verder te lezen.

GPi Case - review - Je Raspberry Pi omtoveren tot een ''Game boy''

Geluid

De interne luidspreker klinkt extreem blikkerig en de hoofdtelefoonuitgang is slecht afgeschermd, waardoor je bij gevoelige in-ears te maken krijgt met ruis. De D-pad voelt een beetje sponzig aan, net als het origineel. Het drukpunt van de knoppen is aangenaam.


Ontvang gratis informatie en tips over Raspberry Pi projecten, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Gamen

In het algemeen zijn de meeste spellen goed tot zeer goed te besturen, tenzij je games als Star Fox speelt, waarvoor schouderknoppen nodig zijn. Die knoppen zijn midden op de achterkant geplaatst, wat kramp in je handen oplevert. Power wordt geregeld door een usb-adapter of drie AA-batterijen. Voor een stabiele werking worden NiMH-batterijen sterk aangeraden. Afhankelijk van de belasting van de cpu en de helderheid van het scherm, konden we tussen de drie en vijf uur mobiel gamen. Aan de hand van de video hieronder is het mogelijk om een impressie te krijgen over het gamen op de Raspberry Pi Zero 2 met een GPi Case.

Conclusie

Aan de hand van deze GPi Case review kunnen wij concluderen dat de GPi Case er niet alleen uitziet als een echte Game Boy, maar ook het gevoel creëert alsof je een echte Game Boy in je handen hebt. Heb je toevallig nog een Raspberry Pi Zero of Zero 2 liggen? Dan is het echt wel de moeite waard om die om te toveren naar een replica ”Game Boy” voor een heerlijk potje nostalgisch gamen! Neem ook eens een kijk bij onze andere artikelen over Raspberry Pi projecten!

GPi Case – review – plus- en minpunten

+ oogt en voelt als origineel
+ prima scherm
zeer blikkerig geluid

GPi Case specificaties

FabrikantRetroflag, retroflag.com
afmetingen / gewichtHDMI, micro-USB
schermformaat / resolutie 2,8 inch / 320 × 240voeding, micro-USB-kabel, afstandsbediening incl. batterijen
compatibiliteitRaspberry Pi Zero (W) 1 en 2
Shoplink en prijsAmazon,  circa 80 euro

(Deze informatie is afkomstig uit het artikel in c’t 04, 2022, pagina 23).

Lees meer over Raspberry Pi en de mogelijkheden ermee in c't 12/2023

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Beste muziek streamingdienst 2023: welke past het best bij jou?

Kies je Spotify, Tidal, Apple Music of een andere muziekdienst? Lees verder en kijk wat voor jou de beste muziek streamingdienst is.

Chromecast met Google TV review: beter dan de Chromecast (Ultra)?

In deze review bespreken we of de Google Chromecast met Google TV, die beschikt over een eigen grafische interface, apps en een afstandsbediening, han...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er