GeekPi Armor Case V5 review: aluminium behuizing voor Raspberry Pi 5

Alieke van Sommeren
0

Inhoudsopgave

  In deze review bespreken we de aluminium behuizing GeekPi Armor Case V5, die de chips van de Raspberry Pi 5 ook zonder ventilator redelijk goed koelt. Maar wat zijn nog meer belangrijke aspecten van deze behuizing die je moet weten? GeekPi Armor Case V5,

   

  Oververhittingsproblemen bij de Raspberry Pi 5

  De nieuwe Pi 5 presteert snel, maar zijn Broadcom BCM2712 ARM-chip heeft de neiging om snel op te warmen. Zodra de temperatuur 80 graden Celsius bereikt, treedt er een vertraging op.

  De ontwikkelaars van de Raspberry Pi 5 raden daarom het gebruik van een ventilator aan. Een stille optie is deze aluminium behuizing van GeekPi.

  Compatibiliteit en installatiegemak

  Deze behuizing heeft een gleuf om een lintkabel uit de GPIO-strip te leiden, maar het lijkt erop dat een NVMe-ssd met M.2-adapter er niet in past. Bij aankoop wordt de behuizing geleverd met zes thermische pads van ongeveer twee millimeter dik, die onder de Pi-printplaat en op de vijf grootste chips moeten worden geplaatst – een enigszins lastig karwei.

   

  Gebruiksgemak en functionaliteit

  De geschroefde behuizing sluit niet perfect aan en het insteken van de microSD-kaart vereist enige kracht. De aan/uit-knop op de Pi 5 is alleen bereikbaar met een pen. De metalen behuizing kan de wifi-signalen verzwakken.

  Koelprestaties

  Wat betreft de koeling, deze is redelijk: na 20 minuten continue volledige belasting bij een omgevingstemperatuur van 22 graden, meldde de BCM2712 (via vcgencmd) een temperatuur van 73 graden. Na veertig minuten continue belasting steeg de temperatuur van de BCM2712 zelfs tot 80 graden. De bovenkant van de behuizing wordt onaangenaam warm met 58 graden.

  Conclusie GeekPi Armor Case V5 review

  De Armor Case V5 biedt een stille alternatief voor andere Pi 5-behuizingen, zolang deze niet voortdurend onder volledige belasting staat en de omgevingstemperatuur laag genoeg is.

  GeekPi Armor Case V5 review: plus- en minpunten

  + Geluidloos
  Beperkte toegang
  Niet voor continu-belasting

  GeekPi Armor Case V5 specificaties

  Fabrikant

  Geeekpi

  Afmetingen

  9,2 ×­ 3 ×­ 6,5 cm

  Gewicht

  180 gram

  Meegeleverd

  6 thermische pads, 5 schroeven, inbussleutel

  Shoplink en prijsAmazon, circa 23 euro

  Meer van zulke hardware reviews?

  Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Alieke van Sommeren
  Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

  Lees ook

  QNAP TBS-h574TX review: compacte NAS met 5 slots voor M.2- of E1.S

  De QNAP TBS-h574TX die we in deze review onder de loep nemen is een compacte NAS met 5 slots voor snelle storage in M.2- of E1.S-formaat. Hij biedt oo...

  Deepcool AK500 Digital review: processorkoeler mét display

  De Deepcool AK500 Digital die we in deze review onder de loep nemen koelt cpu’s uit de hogere middenklasse en heeft als bijzonderheid als bijzonderhei...

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er