Gaming muis review: Gigabyte Aorus M5

Alieke van Sommeren
0

De Gigabyte Aorus M5 is een verlichte muis die naast een dpi-instelling tot 16.000 switches heeft die 50 miljoen clicks meegaan. We spelen even met deze opvallende gaming muis.

Bij gamingmuizen valt er bijna niet meer om RGB-verlichting heen te komen. Via de software van Gigabyte kun je de ledjes onder je palm en beide zijkanten met de rest van de Aorus RGB Fusion-producten syncen, of de verlichting ook uitschakelen. De wat lomp ogende gaming muis ligt verrassend lekker in de hand. Je vingers vallen als vanzelf in de licht uitgeholde muisknoppen. Links en rechts op de muis zit een laagje grippy rubber, wel met het soort textuur die snel vuil wordt en lastig schoon te maken is. Het middenstuk met het scrollwiel en de plus- en minknop voor de dpi-instelling heeft een opvallende metaalkleurige laag. Via de software zijn de knoppen naar eigen wens te customizen.

gaming muis Gigabyte Aorus M5 review

De Omron-switches zorgen voor een fijne, degelijke klik. Het oppervlak van de gaming muis heeft grip, zonder ‘plakkerig’ te zijn. Door het formaat en de vorm van de muis is hij geschikt voor gamers met een palm grip en claw grip, maar als je een finger grip gebruikt ben je met een andere muis beter bediend.

De Aorus M5 is alleen geschikt voor rechtshandig gebruik. Vooraan links zit ook de indicator (1 tot 4 strepen) van je dpi-instelling. Met de knoppen onder het scrolwiel wissel je snel van gevoeligheid, handig als je in een game van een wapen voor dichtbij naar eentje voor veraf wisselt. De onderkant van de muis bevat een klep waar vijf gewichtjes van 2,5 gram in vastgeklikt zitten. Zo pas je snel het gewicht en de balans van de muis aan.

Gigabyte Aorus M5

Gaming muis met RGB-verlichting
FabrikantGigabyte, www.gigabyte.com
Switches / sensor / usb-versieOmron / Pixart 3389, 16.000 dpi / USB 2.0
Extra’sRGB-verlichting, 5 × 2,5 gram gewichtje
Shoplink en prijsGigabyte Aorus M5, € 60

Deel dit artikel

Lees ook

Gigabyte Brix Pro mini-pc barebone voor zakelijk en privé

De Gigabyte Brix Pro barebone kan met zijn vier volwaardige HDMI-poorten het centrale middelpunt worden van een zakelijk informatiepunt of uitgebreide...

B560 of Z590 moederbord voor Core i-11000 – test van 4 modellen

Een B560 of Z590 moederbord is een goede basis voor Intels Core i-11000 met extra's zoals PCIe 4.0 en snellere USB. Lees de test van 4 modellen.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er