Game review: Wolfenstein: Youngblood

Alieke van Sommeren
0

Wolfenstein Youngblood

Platform: WindowsPS4Xbox One / Uitgever & ontwikkelaars: Bethesda / MachineGames / Arkane Studios / vanaf € 30

De dochters van B.J. Blaskowicz gaan uitvogelen waar hun nazi-killer van een vader uithangt. Al snel hebben de dames de eerste informatie boven water en wordt het al schietend de detailrijk vormgegeven omgeving van Parijs verkennen.

De game gaat uit van twee spelers, co-op met een vriend of ‘alleen’ met een AI-maatje. De populaire neo-jaren-tachtig-stijl is leuk uitgewerkt met allerlei foute advertenties, cassettebandjes met catchy nummers en VHS-filmparodieën.

Wolfenstein Youngblood collectibles

Genoeg te verzamelen: floppy’s met informatie, game art maar ook muziekcassettes en videobanden

Toch bekruipt je het gevoel dat deze game wat mist vergeleken met de voorgangers. De twee dames komen stoer en wat maf over, maar de dialogen zijn matig en de karakters hebben weinig diepgang.

De wijken zijn beperkt in grootte, waardoor je na een succesvolle missie een grote kans loopt bij een vervolgmissie door dezelfde straten te moeten. Ook is het soms onduidelijk waar je precies naartoe moet. We hadden graag wat meer afwisselende omgevingen gezien.

Wolfenstein Youngblood straten

Je loopt door de straten van Parijs, kunt ondergronds de tunnels in maar het ook hogerop zoeken op de daken.

Je tot de tanden toe bewapend (samen) een weg schieten door hordes nazi’s met liters bloedvergieten blijft natuurlijk de hoofdmoot van een Wolfensteingame. Sommige vijanden vereisen halve pakhuizen aan kogels, waardoor je al snel creatief wordt met de omgeving, verschillende tactieken uitprobeert en je meswerp-skills opschroeft.

olfenstein Youngblood street action

De vijanden respawnen regelmatig, dus je kunt niet even rustig de toerist uit gaan hangen.

We missen stiekem af en toe wat echte stealth, maar heerlijk bruut knallen met een maatje blijft prima vermaak. Zeker voor de scherpe prijs van de game en gezien het feit dat je met de Deluxe-versie iemand mee op avontuur kunt nemen die de game niet heeft gekocht.

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Game review: A Plague Tale: Innocence

A Plague Tale: Innocence speelt zich af in Frankrijk in de 14e eeuw. Een vader en dochter maken een wandeling door het bos, maar de kalme sfeer wordt ...

Game review: Anno 1800

Anno 1800 is een erg uitgebreide city-builder, die zich afspeelt rond het begin van de industriële revolutie. Je begint met boeren en landbouw, maar g...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er