Game review: Trover Saves the Universe

Alieke van Sommeren
0

Trover Saves the Universe intro

Platform: WindowsPS4 & PSVR / Uitgever & ontwikkelaar: Squanch Games Inc. / vanaf € 25

Deze game is tot leven gekomen dankzij een van de makers en tevens stemacteur van Rick and Morty. Voor de personen die Rick and Morty nooit gekeken hebben een waarschuwing: deze game heeft niet voor niets een optioneel filter tegen grof taalgebruik.

Sinds de vogel-alien met de naam Glorkon zijn lege oogkassen heeft gevuld met jouw twee schattige hondjes is de ellende begonnen. Dankzij de levenskracht van je honden gaat Glorkon op galactische vernietigingstocht.

Jij moet het universum redden, en je honden uiteraard, en gelukkig krijg je hulp. De hulp die wordt toegewezen is Trover: een paarse alien met lege oogkassen. Die kassen worden al snel gevuld met powerbaby’s voor handige extra krachten.

Trover Saves the Universe overzicht dashboard

Missies volbrengen en ondertussen powerbaby’s verzamelen voor extra powers: check!

De game is overigens sterk bedoeld voor het spelen met een VR-headset, maar kan ook prima zonder zo’n headset worden gespeeld. Jij als rolstoelgekluisterde bedient Trover via een afstandsbediening. Via kleine teleporters om de zoveel meter zap je Trover een bepaalde richting op.

Hij doet vrijwel al het zware werk, jij zegt wie/wat/waar vanuit je luie rolstoel. Je reis door het heelal wordt gekenmerkt door mooie en/of bizarre alien planeten met felgekleurde flora en fauna. Het spel is een platform-adventure waarbij er veel wordt gesprongen, powerbaby’s worden verzameld en met een lichtzwaard vijandelijk volk wordt doodgemept.

Trover Saves the Universe teleport

Zelf blijf je in je luie stoel, Trover doet al het harde werk op meerdere fraai vormgegeven planeten: je zapt Trover via portals over de kaart.

Hier en daar kom je een kleine puzzel tegen en moet je keuzes maken om een karakter wel of niet te helpen. De mechanics voor het vechten zijn relatief eenvoudig, maar de gevechten verderop in het spel worden aardig hectisch door het wisselen tussen wat je zelf moet doen en wat Trover moet uitspoken.

Tijdens het spelen krijg je continu grove absurde humor naar je hoofd geslingerd, niet alleen via Trover, maar ook via de vijanden die ook niet bepaald subtiel van spraak zijn. De game neemt zichzelf absoluut niet serieus en is juist om die reden zo serieus leuk om te spelen.

Meer leuke reviews in c't 08-09/2024

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Game review: Rage 2

Je bent Walker, de laatste ranger: een good guy met bijzondere krachten en wapens, die strijdt tegen Authority.

Game review: The Sinking City

In de jaren twintig arriveert veteraan en privédetective Charles Reed in de stad Oakmond. De stad is deels is overstroomd en inwoners hebben sindsdien...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er