Game review: Train Station Renovation

Alieke van Sommeren
0

Train Station Renovation

Platform: Windows (Steam) / Uitgever & ontwikkelaar: Life Motion Games, PlayWay S.A / Life Motion Games / € 12,50 (Early Access)

De game Train Station Renovation is een onverwacht leuke game en ja, zoals de titel al aangeeft renoveer je treinstations. Je kiest vanuit je kantoor een station om mee aan de slag te gaan, en zodra je uit je truck stapt kun je de huidige ellendige bende aanschouwen.

Zwerfvuil, graffiti, ondergelopen kelders, niet werkende verlichting, afgetrapte toiletten, gaten in muren, kapotte bankjes en prullenbakken, verweerde stoelen en vastgeroeste wagons, kortom: werk aan de winkel.

Train Station Renovation - jobs

De beschikbare stations die te renoveren zijn worden op een kaart getoond. Later worden er nog genoeg stations aan toegevoegd (de game is nog Early Access).

Je doel is om elk station weer klaar voor gebruik te krijgen, en daarvoor is per station een lijst met taken opgesteld. Uiteraard moet alle rommel weg (grofvuilcontainers of containers voor verschillende soorten afval), muren schoon, spinnenwebben uit de weg en de borden met aankomsttijden weer prominent zichtbaar.

Met een handige scanner lichten alle objecten die je onder handen moet nemen op in rood. Voor het netjes recyclen van bepaalde soorten afval krijg je zelfs wat geld terug, zodat je renoveerbedrijf weer kan investeren in andere leukigheden. De stations moeten natuurlijk wel een beetje fleurig ogen en niet als een of ander troosteloos saai USSR-treinstation.

Train Station Renovation - tools

Om de boel wat meer op te laten schieten, kun je je verdiende sterren inzetten voor beter gereedschap.

Er is al een aardige collectie opleukigheden beschikbaar via je tablet. Je hebt ook een collectie aan gereedschap tot je beschikking, die je nog verder kunt upgraden als je de stations beter (meer sterren) onder handen neemt. In plaats van een spons, zet je dan lekker effectief de hogedrukspuit op de graffiti.

Voor veel gamers en clean-o-holics is het spel rustgevend, als je dat al niet werd van de fluitende vogels op de achtergrond, de permanente zon en een rustgevend pianomuziekje. Je krijgt bijna het idee er toch even op uit te zijn. De game gaat uiteraard nog meer content krijgen en moet qua graphics nog wat worden opgepoetst. Maar als het je ding is, ben je er uren zoet mee. Uitproberen kan ook, via een gratis demo.

Meer hard- en software-reviews in c't 05/2024

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Game review: Doom Eternal

Geen tijd te verliezen als allerlei demonengespuis de Aarde wil overnemen. Vanuit je basis (Fortress of Doom) die om de Aarde zweeft zie je de Aarde a...

Game review: Lightmatter

Het blijkt dat je na het bijwonen van een (overduidelijk niet bepaald vlekkeloos verlopen) demonstratie van Lightmatter wat aan de late kant bent om t...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er