Game review: Star Wars Jedi: Fallen Order

Alieke van Sommeren
0

Star Wars Jedi: Fallen Order - intro

Platform: WindowsPS4, Xbox / Uitgever & ontwikkelaar: Electronic Arts / Respawn Entertainment   / vanaf € 60

De jonge Cal sleutelt er vijf jaar na de uitvaardiging van Order 66 (Jedi’s worden opgejaagd) lustig op los in z’n dagelijkse job. Hij krijgt echter de Empire achter zich aan als hij bij het redden van z’n vriend zijn Force-­krachten gebruikt.

Cal krijgt hulp van voormalige Jedi Knight Cere en piloot Greez. Cere wil een mysterieuze kluis openen en heeft Cals hulp nodig. Al snel komt hij de kleine droid BD-1 tegen en krijgt hij een bericht te zien van voormalige Jedi Master Eno Cordova.

Jedi: Fallen Order - blasting

Je mag hier en daar ook vijandelijk wapentuig benutten om je een weg door de levels te banen.

Er is een lijst met Force-gevoelige kinderen opgeborgen in een Holocron (Jedi-versie van een versleutelde usb-stick). Cere hoopt dat met deze informatie weer een Jedi Order opgebouwd kan worden.
Cal hopt van planeet naar planeet om de informatie te bemachtigen.

Cal komt meerdere rebellen tegen en helpt ze waar hij kan, maar ondertussen krijgt hij tegenstrijdige informatie over Cere in een poging hem van z’n missie af te laten zien.

Jedi: Fallen Order - skilltree

Je verzamelde skillpunten stop je in nieuwe vaardigheden voor je forcekrachten en wapens. Ook je droid krijgt tussendoor de nodige upgrades.

De omgevingen zien er mooi uit. Het is af en toe even puzzelen geblazen hoe je van A naar B komt, en niet elke locatie is direct al bereikbaar, maar sowieso doe je aan herhaalbezoekjes van planeten en kun je shortcuts unlocken om sneller naar bepaalde plekken op de planeet te wandelen.

Fasttravel naar ­bepaalde punten zou wel welkom zijn geweest. Op speciale plekken kun je mediteren (de game opslaan) en je skill­punten verzilveren. Je kleding en lichtzwaard zijn aan te passen met verzamelde onderdelen en je hulpje BD-1 krijgt er ook steeds meer upgrades bij.

Jedi: Fallen Order - planeten

De werelden zijn mooi vormgegeven. De weg van A naar B is soms eenvoudig, maar vaak ook een kwestie van goede timing en puzzelen.

De stemacteurs leveren puik werk af, je wordt goed in het
verhaal gezogen. Het blijft vooral dikke pret om in de rondte te slaan met een dubbelzijdig lichtzwaard en Force-krachten te gebruiken om de diverse vijanden zo creatief mogelijk over de kling te jagen.

c't 05/2024

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Game review: Greedfall

Greedfall is een RPG van een kleine Franse studio, die laat zien dat een goede RPG geen lel van een studio vereist. De game met een 17e-eeuwse fantasi...

Game review: Pine

In de wereld van Albamare zijn de mensen namelijk eens niet degenen met alle touwtjes in handen. Je mag als de jonge Hue op zoek naar een nieuw thuis ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er