Game review: Rage 2

Alieke van Sommeren
0

Platform: WindowsPS4Xbox One / uitgever & ontwikkelaar: Bethesda /  prijs: vanaf € 60

Je bent Walker, de laatste ranger: een good guy met bijzondere krachten en wapens, die strijdt tegen Authority.

In Rage 2 ga je op zoek naar mensen die informatie hebben over Operation Dagger, dé manier om Authority eens en voor altijd uit te roeien.

Je vaste maatje onderweg is de Phoenix, een gepantserd voertuig. Onderweg zijn allerlei auto’s en motoren te kapen. Degenen met kennis over Operation Dagger willen je wel helpen, maar dan moet je eerst iets voor hen doen.

De missies bestaan vooral uit basissen uitroeien, hier en daar een race of de geinige Mutant Bash TV-wedstrijden winnen. Ondertussen kom je overleden rangers tegen en speur je naar arks, waar extra wapentuig en Ranger-krachten te vinden zijn.

Het blauw gloeiende goedje feltrite speelt een belangrijke rol in het spel. Dat ligt opgeborgen in kisten of komt vrij bij gesneuvelde vijanden en het kapotschieten van generatoren, en het zit in gesteente en de meteorieten die af en toe neerdalen.Met dat handige spul schakel je upgrades vrij, en samen met andere modificaties pas je je arsenaal aan je favoriete speelstijl aan.

De apocalyptische wereld van Rage 2 ligt vol met zooi, maar ook nuttige items en informatie.

De game schiet prettig weg, maar zet wel de moeilijkheidsgraad een tandje hoger dan je normaal doet. De gevechten kunnen bijzonder spectaculair worden. Overdrive, slam en shatter laten de liters bloed en los- geraakte lichaamsdelen flink in de rondte vliegen.

Defensief is er barrier, waarmee je letterlijk een barriére voor je neus zet, en focus waar je vijanden mee detecteert, feltrite verzamelt en je Phoenix weer netjes oplapt. De Phoenix kan ook nog worden voorzien van extra wapentuig.

De wereld en de personages die je helpen zien er gedetailleerd uit, maar na het uitspelen van de hoofdmissie heb je weinig motivatie om rond te blijven rijden. Er staat meer content gepland: wat meer verhaal is zeker een welkome toevoeging.

Meer leuke & uitgebreide reviews in c't 06/2024

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Game headset met stereo: beknopte review

Sennheiser heeft verschillende headsets die vooral als game headset zijn bedoeld. De fabrikant doet er een schepje bovenop met het vlaggenschip GSP 60...

Game review: A Plague Tale: Innocence

A Plague Tale: Innocence speelt zich af in Frankrijk in de 14e eeuw. Een vader en dochter maken een wandeling door het bos, maar de kalme sfeer wordt ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er