Game review: Nordic Warriors

Marco den Teuling
0

Nordic Warrors - rustig intro

Platform: Windows, macOS (Steam) / Uitgever & ontwikkelaar: Mashmashu Studio  / Liron PeerRoman Levin / € 16,79

Nordic Warriors is een game met Vikingen, magie en bloederige gevechten. Zoals de ontwikkelaars zelf aangeven is het geïnspireerd door de klassieke Myth-games.

In die realtime strategiegames (RTS) had je de controle over een vrij kleine groep individuele krijgers met verschillende vaardigheden, waarmee je de strijd aanging met allerlei groepjes monsters. Nordic Warriors volgt in de voetstappen van die games, met zwaardvechters, boogschutters, de shaman Freja met haar spreuken en natuurlijk bommengooiers (alchemists). Vooral die laatste zorgen voor de nodige rondvliegende lichaams­delen, waaronder die van je eigen troepen als je niet oppast. Ze kunnen ook bommen leggen om vijanden in de val te lokken.

Je speelt door een redelijk clichéverhaal met verschillende levels, waarbij het doel is om bijvoorbeeld een bepaalde eindlocatie te bereiken of een locatie te verdedigen. Daarbij moet je je kleine groep strijders tactisch manoeuvreren en aanvallers verslaan.

Nordic Warriors - bloedbad

Als de rook uiteindelijk is gaan liggen, zijn de bloederige resten van de heftige strijd goed zichtbaar.

Je kunt je krijgers op allerlei manieren groeperen onder sneltoetsen en zo snel per twee of drie of allemaal samen orders geven. Daarbij kun je nog kiezen uit verschillende formaties en die een bepaalde richting op laten wijzen. Houd de boogschutters veilig achteraan en gebruik Freja om krijgers te genezen, aanvallers met magie te beschadigen of weerwolven te beheersen. Maak tactisch gebruik van bommen en van het terrein om de vijand, die meer manschappen heeft, te verslaan.

Doordat de individuele krijgers unieke namen hebben en steeds sterker worden, is elke gestorven krijger echt een verlies. Als het je allemaal te hectisch wordt, kun je het speltempo enorm vertragen en daarna weer opvoeren naar realtime of sneller.

De game is ontwikkeld door een tweemans studio en dat zie je een beetje terug aan de presentatie. Maar de basis is goed en sommige graphics (zoals het water) zijn zelfs best fraai. Makkelijk is de game absoluut niet, maar als RTS je aanspreekt is dit een behoorlijk unieke vertegenwoordiger binnen dat genre.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de wekelijkse c't nieuwsbrief en blijf bij op IT-gebied! Haal optimaal rendement uit je hard- en software en leer over nieuwe technologieën. Met achtergrondartikelen, workshops, tests, aanbiedingen en meer.

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Game review: Greedfall

Greedfall is een RPG van een kleine Franse studio, die laat zien dat een goede RPG geen lel van een studio vereist. De game met een 17e-eeuwse fantasi...

Game review: Islanders

Het spel Islanders is een city-builder, maar dan een minimalistische variant. Alle eilanden en gebouwen zijn opgebouwd uit simpele hoekige, kleurige v...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er