Game review: Hunting Simulator 2

Alieke van Sommeren
0

Hunting Simulator 2

Platform: Windows, PS4, Xbox  / Uitgever & ontwikkelaar: Nacon/ Neopica / € 60

In Hunting Simulator 2 gaat om het goed voorbereid op pad gaan om te jagen. Je hebt de juiste papieren en het juiste wapen nodig voor elk dier.

Rondrennen tot je een dier tegenkomt is niet aan te raden, met rustig wandelen krijg je er veel meer voor je vizier. Er zijn zes bossen op drie locaties om uit te kiezen. Je kunt een hond meenemen die je wat werk uit handen neemt en gezelschap biedt. Zijn goede neus speurt naar sporen van een hert of eland.

Je moet wel opletten in welke richting een aangeschoten dier wegstrompelt in de vegetatie. De sporen variëren in versheid, ter indicatie van hoe ver je van het beest verwijderd bent. Kleinere dieren zijn na het neerschieten ook door de hond te apporteren.

Gelukkig hoef je niet met de geschoten dieren op je nek weer helemaal terug naar je jachthut, want alle dieren worden keurig bij je jachthut afgeleverd.

Hunting Simulator 2 - jachthut

Gelukkig hoef je niet met de geschoten dieren op je nek weer helemaal terug naar je jachthut, want alle dieren worden daar keurig afgeleverd.

Je kunt er dan voor kiezen om ze te verkopen voor wat zakgeld voor extra spullen, of als trofee houden. Er zijn diverse uitkijktorens waarmee je de locatie kunt afspeuren naar wild. Na de jacht kun je terug naar je luxe blokhut en daarin je wapens, kleding en andere uitrusting aanpassen en uitbreiden.

Hunting Simulator 2 - luxe blokhut thuisbasis

In je thuisbasis kun je even bijkomen en je gear uitbreiden of wisselen voor iets beter passends bij de situatie.

Met de verdiende dollars is genoeg te kopen, waaronder vergunningen om een x aantal van de dieren neer te mogen schieten. De omgevingen ogen redelijk, maar hadden wat opgepoetster en realistischer gemogen. De houterige animaties (van bijvoorbeeld de honden) doen afbreuk aan de sfeer.

Meer reviews in c't 06/2024

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Game review: Greedfall

Greedfall is een RPG van een kleine Franse studio, die laat zien dat een goede RPG geen lel van een studio vereist. De game met een 17e-eeuwse fantasi...

Game review: Beautiful Desolation

Beautiful Desolation begint als een Hollywood-sci-fi: out of the blue verschijnt er een onbekend ‘schip’ met de naam Penrose op aarde. Al snel worden ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er