Game review: FIFA 20

Marco den Teuling
0

FIFA voetbalveld

Platform: WindowsPS4Xbox One, Nintendo Switch / Uitgever & ontwikkelaar: Electronic Arts / EA Sports / vanaf € 60

Als een game zoals FIFA van Electronic Arts nummer 20 krijgt opgeplakt, verwacht je geen revolutionaire vernieuwingen maar vooral meer van hetzelfde en hopelijk weer net een stukje beter.

De graphics en animaties zijn in FIFA 20 fraaier en realistischer, je hebt meer controle over je schoten en bewegingen en de game is op allerlei punten getweakt. Zo zijn snelle aanvallers ook echt (te) snel, zeker voor computergestuurde verdedigers.

FIFA gezichten

De gezichten van de spelers zijn erg gedetailleerd.

Matches voelen nog steeds niet heel realistisch, maar qua spelersnamen, teams, commentaar (van Sierd de Vos en Jeroen Grueter) en meer is FIFA 20 lekker uitgebreid. Behalve met voetballen op het veld kun je ook weer aan de slag met een carrièremodus, Ultimate Team en meer.

Dat maakt de menu’s wel erg vol en een beetje onoverzichtelijk. Er wordt behoorlijk veel nadruk gelegd op microtransacties. De continue reclame die het spel er voor maakt wekt wat ergernis op, maar het extra geld uitgeven is volledig optioneel.

Op schijf neemt de pc-versie zo’n 50 GB in (35 GB download) en daar krijg je eigenlijk twee games voor. Naast veldvoetbal bevat FIFA 20 namelijk ook het nieuwe onderdeel Volta: straatvoetbal met een complete eigen verhaallijn en multiplayer. Volta speelt veel sneller, 4 tegen 4, zonder dode spelmomenten en met constante actie en coole moves via de muren van het ‘veld’.\

FIFA Volta

Bij Volta zit je dichter op de actie door een kleiner spelveld en maar vier spelers.

Doordat het speelveld kleiner is zit je dichter op de actie, wat het nog intenser maakt (en overzichtelijker). De dosis ‘coolheid’ wordt er soms wat te dik opgelegd, maar Volta biedt veel spelplezier. Het maakt FIFA 20 niet per se beter dan FIFA 19, maar wel meer vernieuwend.

De ingescande, realistische gezichten van de Ajax-selectie in de game zijn leuk voor de supporters, maar Volta is de echte ster van FIFA 20. De revolutie begint op straat.

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

SwitchBot S10 review: robotstofzuiger met een zelfreinigingssysteem

De SwitchBot Floor Cleaning Robot S10 die we in deze review bekijken is een veelzijdige robotstofzuiger die stofzuigt, dweilt én bovendien ook zichzel...

Chromecast met Google TV review: beter dan de Chromecast (Ultra)?

In deze review bespreken we of de Google Chromecast met Google TV, die beschikt over een eigen grafische interface, apps en een afstandsbediening, han...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er