Game review: Call of Duty: Modern Warfare

Alieke van Sommeren
0

cod modern warfare - final kill

Platform: WindowsPS4Xbox One / Uitgever & ontwikkelaar: Activision  / Obsidian Entertainment / vanaf € 60

Call of Duty: Modern Warfare biedt een spannende singleplayer-campagne en meerdere multiplayer-opties.

In de campagne volg je CIA- en SAS-soldaten die samenwerken met rebellen in het fictieve Urzikstan. Bij meerdere missies werk je je via allerlei tussen­bazen naar de uiteindelijke opperbaas.

Tussen de missies in de huidige tijd door, krijg je ook missies mee vanuit het historisch oogpunt van rebellenleidster Farah en haar broer Hadir.

cod modern warfare - multiplayer

Het leukste aan de COD-reeks: met een stel vrienden het virtuele slagveld bevolken.

Door een onverwachte twist wordt de rebellengroep van ­Farah echter gezien als bedreiging. De game laat je in de campagne ook af en toe morele keuzes maken, en dat is best pittig.

De actie laat niets tot de verbeelding over, de adrenaline vult je aderen vanzelf. De motioncapture voor de game heeft z’n vruchten zichtbaar afgeworpen: de personages zien er zeer levensecht uit en de (stem)acteurs leveren prima werk.

De grafische settings op de pc zijn uitermate uitgebreid. Zelfs raytracing is een optie als je de bijbe­horende krachtige hardware in huis hebt.  Multiplayer speelt lekker weg, maar qua balans van wapens moet er ondanks een aantal patches nog steeds wat worden verbeterd.

cod modern warfare - loadouts

Experimenteer met verschillende loadouts: voor elke soort situatie pak je er zo snel de beste combinatie van wapens en attachments plus perks bij.

Het experimenteren met verschillende loadouts is aan te raden: met een paar aanpassingen speelt hetzelfde wapen ineens verdraaid anders. Sommige maps zijn lekker groot, waardoor je met veel man aan de slag kunt, maar dan heb je wel weer last van campers.

De spelmodi met wat meer compactere maps blijven het leukst, omdat het tempo er dan goed in blijft. Dat is vooral leuk als je met een handjevol vrienden speelt. De nieuwe Modern Warfare biedt een lekker oldskool potje vermakelijk schietwerk.

c't jul-aug/2020

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Lees ook

Topmodel smartphones getest: Apple, Samsung en de rest

We hebben de topmodel smartphones van Apple, Google, Huawei, LG, OnePlus, Samsung, Sony en Xiaomi naast elkaar gezet. Bieden deze dure smartphones mee...

Jami peer-to-peer videoconferencing en meer

Jami heeft clients voor alle gangbare besturingssystemen. De communicatie tussen de verschillende gesprekspartners verloopt rechtstreeks.

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er