Game review: Call of Duty: Modern Warfare

Alieke van Sommeren
0

cod modern warfare - final kill

Platform: WindowsPS4Xbox One / Uitgever & ontwikkelaar: Activision  / Obsidian Entertainment / vanaf € 60

Call of Duty: Modern Warfare biedt een spannende singleplayer-campagne en meerdere multiplayer-opties.

In de campagne volg je CIA- en SAS-soldaten die samenwerken met rebellen in het fictieve Urzikstan. Bij meerdere missies werk je je via allerlei tussen­bazen naar de uiteindelijke opperbaas.

Tussen de missies in de huidige tijd door, krijg je ook missies mee vanuit het historisch oogpunt van rebellenleidster Farah en haar broer Hadir.

cod modern warfare - multiplayer

Het leukste aan de COD-reeks: met een stel vrienden het virtuele slagveld bevolken.

Door een onverwachte twist wordt de rebellengroep van ­Farah echter gezien als bedreiging. De game laat je in de campagne ook af en toe morele keuzes maken, en dat is best pittig.

De actie laat niets tot de verbeelding over, de adrenaline vult je aderen vanzelf. De motioncapture voor de game heeft z’n vruchten zichtbaar afgeworpen: de personages zien er zeer levensecht uit en de (stem)acteurs leveren prima werk.

De grafische settings op de pc zijn uitermate uitgebreid. Zelfs raytracing is een optie als je de bijbe­horende krachtige hardware in huis hebt.  Multiplayer speelt lekker weg, maar qua balans van wapens moet er ondanks een aantal patches nog steeds wat worden verbeterd.

cod modern warfare - loadouts

Experimenteer met verschillende loadouts: voor elke soort situatie pak je er zo snel de beste combinatie van wapens en attachments plus perks bij.

Het experimenteren met verschillende loadouts is aan te raden: met een paar aanpassingen speelt hetzelfde wapen ineens verdraaid anders. Sommige maps zijn lekker groot, waardoor je met veel man aan de slag kunt, maar dan heb je wel weer last van campers.

De spelmodi met wat meer compactere maps blijven het leukst, omdat het tempo er dan goed in blijft. Dat is vooral leuk als je met een handjevol vrienden speelt. De nieuwe Modern Warfare biedt een lekker oldskool potje vermakelijk schietwerk.

c't 06/2024

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Logitech MX Brio review: webcam voor zakelijke gebruikers én streamers

In deze review nemen we de Logitech MX Brio onder de loep. Dit is een webcam die is gericht op meer dan één doelgroep: zowel fanatieke vergaderaars al...

Samsung Music Frame review: elegante geluidsoplossing voor elk interieur

Samsung heeft een nieuwe streaming-luidspreker uitgebracht, de Music Frame, waarover wij je in deze review meer vertellen.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er