Game review: Call of Duty: Modern Warfare

Alieke van Sommeren
0

cod modern warfare - final kill

Platform: WindowsPS4Xbox One / Uitgever & ontwikkelaar: Activision  / Obsidian Entertainment / vanaf € 60

Call of Duty: Modern Warfare biedt een spannende singleplayer-campagne en meerdere multiplayer-opties.

In de campagne volg je CIA- en SAS-soldaten die samenwerken met rebellen in het fictieve Urzikstan. Bij meerdere missies werk je je via allerlei tussen­bazen naar de uiteindelijke opperbaas.

Tussen de missies in de huidige tijd door, krijg je ook missies mee vanuit het historisch oogpunt van rebellenleidster Farah en haar broer Hadir.

cod modern warfare - multiplayer

Het leukste aan de COD-reeks: met een stel vrienden het virtuele slagveld bevolken.

Door een onverwachte twist wordt de rebellengroep van ­Farah echter gezien als bedreiging. De game laat je in de campagne ook af en toe morele keuzes maken, en dat is best pittig.

De actie laat niets tot de verbeelding over, de adrenaline vult je aderen vanzelf. De motioncapture voor de game heeft z’n vruchten zichtbaar afgeworpen: de personages zien er zeer levensecht uit en de (stem)acteurs leveren prima werk.

De grafische settings op de pc zijn uitermate uitgebreid. Zelfs raytracing is een optie als je de bijbe­horende krachtige hardware in huis hebt.  Multiplayer speelt lekker weg, maar qua balans van wapens moet er ondanks een aantal patches nog steeds wat worden verbeterd.

cod modern warfare - loadouts

Experimenteer met verschillende loadouts: voor elke soort situatie pak je er zo snel de beste combinatie van wapens en attachments plus perks bij.

Het experimenteren met verschillende loadouts is aan te raden: met een paar aanpassingen speelt hetzelfde wapen ineens verdraaid anders. Sommige maps zijn lekker groot, waardoor je met veel man aan de slag kunt, maar dan heb je wel weer last van campers.

De spelmodi met wat meer compactere maps blijven het leukst, omdat het tempo er dan goed in blijft. Dat is vooral leuk als je met een handjevol vrienden speelt. De nieuwe Modern Warfare biedt een lekker oldskool potje vermakelijk schietwerk.

c't magazine okt/2021

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Lees ook

Externe ssd review – zes 2 TB modellen getest

In deze externe ssd review testen we zes modellen met 2 TB opslagruimte. Er zijn grote verschillen in snelheid. Bekijk de benchmarks en testresultaten...

Review: Asus Zenfone 8 heeft bijna alle moderne smartphone-technologie

De Zenfone 8 van Asus is een high-end Android-smartphone die handzaam en compact is en toch vol met de nieuwste technologie zit.

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er