Game review: Borderlands 3

Alieke van Sommeren
0

Borderlands 3 - intro

Platform: WindowsPS4Xbox One / Uitgever & ontwikkelaar: 2K Games / Gearbox Software / vanaf € 60

Een nieuwe game in de Borderlands-serie betekent zeer veel divers, gek, bizar, overdreven wapentuig tot je beschikking krijgen. Wederom kruip je in de rol van een Vault Hunter.

Je komt oude bekenden tegen en er is een nieuwe vijand te bestrijden: de Calypso Twins. Deze broer en zus hebben een flinke schare bandieten achter zich weten te krijgen, onder de noemer Children of the Vault.

Borderlands 3 - sanctuary

Met het ruimteschip Sanctuary zoef je van planeet naar planeet en kom je je trouwe teamleden tegen.

De twee willen de nog ongeopende vaults en vooral de Great Vault opentrekken en de magische krachten uit de sterke bewaker slurpen om daar zelf onnoemelijk krachtig van te worden. Het is zaak zelf een kaart met alle vaults in handen te krijgen en als eerste de kluisdeuren open te trekken.

De nieuwe klasses bestaan uit Zane (operative) die een drone, digitale kloon van zichzelf of een schild kan gebruiken, Amara de siren die magische krachten toepast om vijanden te ringeloren, Moze die een grote mech kan gebruiken en FL4K de robot die sneaky onzichtbaar kan worden en met een huisdier aan z’n zijde ten strijde trekt.

Borderlands 3 - inventory

Het is weer zaak om de juiste wapens for the job te vinden in het enorme aanbod.

De zeer uitgebreide skill tree biedt lekker veel opties, en je speelstijl is tussendoor volledig om te gooien als je wilt. Niet alleen handig als je in je eentje bezig gaat, maar zeker ook als je met een aantal vrienden speelt. De game is lokaal in splitscreen te spelen of met z’n vieren online.

Kort gezegd komt het weer neer op het schoonvegen van bandietenkampen en hier en daar een zeer sterke eindbaas omleggen. En de lokale fauna is ook weer bijzonder agressief en talrijk.

Borderlands 3 - missies

Claptrap zocht ook nog wat onderdelen om een vriendinnetje in elkaar te bouwen: daar helpen we natuurlijk braaf aan mee.

De wapens zijn niet alleen optisch mooier, maar hebben een duidelijkere terugslag en eventuele afwijking. Het blijft zaak het beste wapen voor de taak uit te zoeken, en nuttig gebruik te maken van vuur, kou, elektriciteit en zuur.

Zuur tast metaal aan en elektriciteit legt eventuele schilden van vijanden snel lam. Een aantal wapens heeft een alternatieve vuurmodus, waarbij je soms van element kunt wisselen.

Voertuigen zijn te kapen en uit elkaar te halen voor nieuwe onderdelen. Je komt er genoeg tegen en ze zijn naar eigen smaak aan te passen. Sowieso zul je redelijk wat tijd in een voertuig doorbrengen gezien de afstanden die op planeten afgelegd moeten worden.

Borderlands 3 - cell shaded

Grafisch is de cell shaded-look van de game nog een stukje opgepoetst. En elke planeet heeft z’n eigen look & feel.

De cell shaded-look van het spel bevat meer detail dan voorheen. En de omgevingen zijn afwisselender, omdat je met het ruimteschip Sanctuary allerlei planeten afgaat, die elk een eigen look en feel hebben.

Vooral de wat exotischere planeten zien er prachtig uit en de bijpassende soundtrack maakt het mooi af. Je beweegt ook soepeler en klimt gemakkelijk op richels en schuift door smalle openingen.

Al met al een prima voortzetting van deze zeer vermakelijke gamereeks, die je langere tijd zoet zal houden, ook nadat je het hoofdverhaal al hebt uitgespeeld.

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

CyberGhost VPN review: goedkope VPN-aanbieder in de test

In deze review werpen we een blik op een blik op een VPN-aanbieder, namelijk CyberGhost VPN. Deze VPN heeft een breed portfolio aan apps en verspreide...

QNAP TS-AI642 review: een NAS met ingebouwde AI-technologie

In deze review werpen we een blik op de TS-AI642 van QNAP. Dit is een compacte NAS waar zes SATA-schijven in kunnen. De ingebouwde AI-technologie help...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er