Game review: Bee Simulator

Alieke van Sommeren
0

Bee Simulator - begin

Platform: WindowsPS4Xbox, Switch / Uitgever & ontwikkelaar: Bigben Interactive / Varsav Game Studios / € 40

Even een keer totaal wat anders qua game review. Bee Simulator is educatief en bedoeld voor kinderen. De naam geeft al aan waar het om gaat, je kruipt in de huid van een bij. Dit is voor ons even wennen, want het enige bij-ige wat we nog enigszins vers op ons netvlies hebben is vele uren Maya de Bij in onze eigen jeugd.

Vrijwel direct nadat je wordt geboren word je aan het werk gezet. Stap voor stap leer je vliegen en stuifmeel verzamelen en wat er nog meer bij komt kijken om je rol te vervullen. Onder het stappen uitvoeren door leer je wat er allemaal komt kijken in de bijenfamilie en welke belangrijke rol bijen spelen bij het bestuiven van voedsel. Helemaal realistisch ‘simuleren’ wordt het natuurlijk niet, het moet wel kindvriendelijk blijven natuurlijk.

Bee Simulator - park

De wereld ziet er fleurig en kleurrijk uit en oogt wat sprookjesachtig. Hier en daar zap je wel even qua graphics wat jaren terug in de tijd, maar op andere plekken maakt veel moois dat weer goed.  Het bijenzicht om specifieke soorten bloemen te vinden is leuk bedacht. We waren blij verrast met de zeer mooie muziek in de game, maar de stemacteurs van de Nederlandse omzetting vlogen wel bijzonder hard uit de bocht qua over de top zijn.

Alleen maar stuifmeel verzamelen zou de game wel erg saai maken, dus is het wat opgeleukt met racen tegen andere vliegende insecten, zoeken naar zeldzame planten en ruziemaken met wespen. Vlieg er vooral ook eens op uit naar de dierentuin om nog wat meer kennis op te doen.

De game is wat aan de korte kant, maar kinderen halen er zeker genoeg plezier uit. Mede dankzij de prettige besturing en fleurige wereld zullen ze graag wat educatieve uurtjes door de bijenwereld zoeven.

c't 06/2024

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Microsoft Surface Pro 10 for Business review: krachtig maar prijzig

Microsoft geeft de Surface Pro Windows-tablet voor zakelijke gebruikers een kleine update, terwijl er grotere veranderingen komen voor thuisgebruikers...

Acer Chromebook Plus 515 review: krachtige allrounder

Zowel qua hardware als qua software zijn moderne Chromebooks flink geëvolueerd sinds de oorspronkelijke ‘browser met een toetsenbord’. Chromebook Plus...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er