Game review: Age of Wonders: Planetfall

Alieke van Sommeren
0

Age of Wonders Planetfall city

Platform: WindowsPS4Xbox One / Uitgever & ontwikkelaar: Paradox InteractiveTriumph Studios / vanaf € 30

De nieuwste telg uit de Age-of-Wonders-serie heeft een kek scifi-thema gekregen. De Star Union is uit elkaar gekukeld, en zes verschillende facties willen graag hun stempel drukken.

Uiteindelijk gaan we er wel achter komen waarom die Star Union het niet gered heeft. Het is even wennen aan de gameplay, want er valt ontzettend veel in de gaten te houden en aan te passen. De tutorial helpt je een beetje op weg, maar het is vooral aan te raden om te experimenteren.

De game is het best te omschrijven als een mix tussen Civilization en XCOM. Tijdens je struintochten over de planeten (dat verloopt wel een beetje traag voor je gevoel) kun je meerdere steden stichten en resources verzamelen om je rijk aan de gang te houden.

Je units zijn aan te passen met mods voor in drie slots, ook bij de ‘simpele’ voetvolksoldaten, zodat die ook nog verderop in de game slim in te zetten zijn. De turn-based-gevechten bekijk je van boven. Je kiest zorgvuldig je plan door dekking te kiezen, op het juiste moment gericht het vuur te openen of specifieke tactische mogelijkheden van je units te benutten.

Er is een stortvloed aan typen units, van standaard schiet-maar-een-eind-raak tot vliegend en geschikt voor op zee. Je rijk onderhouden is een tikje ondergeschikt aan het gevechtsgeweld, maar dat is stiekem helemaal niet zo erg.

Age of Wonders Planetfall expansion

Het is uiteraard de bedoeling je rijk uit te breiden: elk gebied heeft zo zijn eigen perks.

Naast de nette graphics met lekker veel kleur, is de muziek prettig beluisterbaar en het laden en afsluiten van je beurt gaat vlot. Tijdens de campagne vonden we het niet compleet ingesproken zijn van de dialogen wel erg jammer.

Hierdoor werd de immersie toch ineens een stuk minder. De interface voelt wat vol aan en soms raak je echt de weg kwijt. De vele klikken die je voor bepaalde acties nodig hebt zorgen ook voor wat lichte irritatie. Naast een campagne en losse maps is ook multiplayer een optie. Planetfall is een ideale game voor de tactische planners met geduld.

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Game review: Wolfenstein: Youngblood

De dochters van B.J. Blaskowicz gaan uitvogelen waar hun nazi-killer van een vader uithangt. Al snel hebben de dames de eerste informatie boven water ...

Game review: Trover Saves the Universe

Sinds de vogel-alien met de naam Glorkon zijn lege oogkassen heeft gevuld met jouw twee schattige hondjes is de ellende begonnen. Dankzij de levenskra...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er