Game review: A Plague Tale: Innocence

Alieke van Sommeren
0


Platform: Windows, PS4, Xbox One / uitgever: Focus Home Interactive / ontwikkelaar: Asobo Studio / prijs: vanaf € 45

A Plague Tale: Innocence speelt zich af in Frankrijk in de 14e eeuw. Een vader en dochter maken een wandeling door het bos, maar de kalme sfeer wordt al snel verstoord als iets onder de grond de familiehond opslokt.

Thuis wil dochter Amicia mensen waarschuwen voor het gevaar, maar dan ineens staat de inquisitie op de stoep. Die gaat weinig zachtzinnig te werk in hun zoektocht naar het broertje van Amicia, de 5-jarige Hugo.

De kinderen weten te ontsnappen en gaan op zoek naar hulp. Er is een link tussen al die ellende en de helse pijnen van de kleine Hugo. Een hoge geestelijke wil letterlijk z’n bloed hebben.

Ondertussen maakt een rattenplaag mensen ziek. En niet alleen dat, de knagers lijken alles wat op hun pad komt compleet op te vreten. Ze houden niet van licht.

Met brouwsels maak je veilige paden door gedoofde vuren weer te ontsteken of ratten weg te lokken. Die trucs plus een kleine slinger zijn ook handig voor het gevecht tegen soldaten.

De game biedt crafting-opties en upgrades.

Je bent continu strategisch sluipend bezig: vuur doven trekt ratten naar die plek, met een steentje tegen een stuk metaal lok je soldaten weg.

De broer en zus en/of de personages die hen helpen werken samen om bepaalde obstakels en puzzels te overwinnen. Laat Hugo ook niet te lang alleen, want dan raakt hij in paniek en komen de soldaten op het kabaal af om je met een paar rake klappen om zeep te helpen.

De game duwt je wel in één richting. Je zou wat meer vrijheid willen om de wereld te verkennen. Die wereld is namelijk bijzonder mooi, oogstrelend zelfs, ondanks het grotendeels grauwe en bijna horror-achtige karakter.

De dorpen en omgevingen er omheen zijn bijzonder detailrijk weergegeven, je grafische kaart heeft het er druk mee.

Voor je gevoel al veel te snel is het over en uit voor deze mooie verhalende reis. Er is wel een optie om de losse hoofdstukken over te doen om alle verborgen items te verzamelen.

 

Meer leuke & uitgebreide reviews in c't 06/2024

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Game review – Wolfenstein 2: The New Colossus

Goede singleplayer-games worden zeldzamer, maar zijn zeker nog niet uitgestorven. De nieuwe Wolfenstein laat zien hoe dat moet. Nazi's neerhalen met f...

Game review: Anno 1800

Anno 1800 is een erg uitgebreide city-builder, die zich afspeelt rond het begin van de industriële revolutie. Je begint met boeren en landbouw, maar g...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er