FlexiSpot E7: betaalbaar elektrisch zit-sta bureau

Daniel Dupré
0

FlexiSpot E7

Je werkplek moet goed op orde zijn. Dat betekent niet alleen een goede stoel, maar ook een bureau dat je in hoogte kunt verstellen zodat je er optimaal aan kunt werken. De hele dag zitten is echter ook niet goed, en dan biedt een zit-sta bureau uitkomst. De bureaus van FlexiSpot zijn betaalbaar en gaan dankzij de ingebouwde elektrische motors ook met een druk op de knop naar de gewenste zit- of stahoogte.

Door de coronapandemie is de manier hoe we werken permanent veranderd. Voor veel kantoorwerkers is gebleken dat thuiswerken prima kan, waardoor we dat ook na de pandemie massaal zijn blijven doen. Het is dan wel belangrijk om je thuiskantoor goed en ergonomisch voor elkaar te hebben. Daar is niet alleen een goede stoel belangrijk voor, maar je bureau moet ook op de goede hoogte instelbaar zijn. En om te vermijden dat je teveel en te lang zit, is een zit-sta bureau een zeer handige uitkomst – al helemaal als dat elektrisch gaat.

FlexiSpot is een jong bedrijf uit China dat kantoormeubilair produceert. Ze bieden een ruim aanbod aan meubels voor zowel zakelijke klanten als thuisgebruik tegen betaalbare prijzen. Er zijn allerlei modellen verkrijgbaar, van functioneel tot zakelijk, modellen met de nadruk op design, of specialistische varianten voor gamers of muzikanten. Wij hebben de FlexiSpot E7 in huis gehaald. Je kunt bij aanschaf kiezen uit een wit, grijs of zwart onderstel en een tafelblad in meer dan tien kleuren en zes verschillende formaten.


FlexiSpot biedt ter gelegenheid van hun 6-jarig bestaan tussen 7 en 9 september 2022 speciale aanbiedingen met tot 150 euro korting.

Houd voor verdere informatie de speciale FlexiSpot webpagina in te gaten.


Montage

Het bureau wordt in 2 pakketten geleverd: een met het tafelblad en een tweede waar het onderstel en alle vereiste onderdelen in zitten. De montage van het bureau is relatief eenvoudig. De meegeleverde handleiding is in het Nederlands en redelijk te volgen, maar het monteren wordt veel eenvoudiger als je een video bekijkt die het bedrijf op een YouTube heeft geplaatst. Helaas is deze alleen in het Engels gesproken, maar de beelden zijn duidelijk genoeg dat je het ook kunt volgen als je niet zo goed Engels spreekt.

FlexiSpot E7 onderdelen

De FlexiSpot E7 bestaat uit enkele onderdelen en het monteren gaat eenvoudig – helemaal als je een YouTube-filmpje erbij pakt.

Het frame zet je eenvoudig met enkele schroeven in elkaar. Het blad dat FlexiSpot meeleverde was voorzien van voorgeboorde gaten, wat handig is omdat je dan zeker weet dat je alles recht en in het midden monteert. Omdat er verschillende formaten bureaubladen verkrijgbaar zijn, is het onderstel in lengte verstelbaar. Daarom zul je ook vier schroeven zelf het hout in moeten schroeven. Het onderstel is overigens ook verkrijgbaar zonder blad, wat handig is als je een eigen bureaublad of een afwijkend formaat wilt gebruiken. Ten slotte moet je nog het bedieningspaneel bevestigen, de kabels inpluggen en een afschermende metalen plaat vastschroeven en klaar is het bureau.

Bediening

Het model dat wij hadden kan in hoogte versteld worden van minimaal 58 cm tot maximaal 123 (er is ook een variant die van 73 tot 138 cm gaat). Het bedieningspaneel is eenvoudig: twee knoppen waarmee het bureau omhoog en omlaag gaat, een knop om een positie op te slaan en het kinderslot te (de)activeren, en vier knoppen waarmee je voorgeprogrammeerde posities direct kunt selecteren.

FlexiSpot E7 bediening paneel

De bediening gaat eenvoudig met het paneel dat je onder het tafelblad bevestigt. Daarmee stel je de hoogte van het bureau handmatig in, of met de selectieknoppen direct op vier voorgeprogrammeerde hoogten in.

Het bureau is stevig en staat stabiel, zowel op zithoogte als wanneer je er staand aan werkt. Hij gaat in ongeveer 15 seconden van de laagste naar de hoogste stand, waarbij de elektrische motors hoorbaar maar niet storend zoemen. Als de motor weerstand voelt, stopt hij automatisch met het verstellen van de hoogte.

FlexiSpot E7 zit-sta bureau plus- en minpunten

+ stevig, makkelijke bediening
+ betaalbaar
± behulpzame montagevideo’s, maar alleen Engels

 

FlexiSpot E7 specificaties

FabrikantFlexiSpot
Getest modelE7, zwart frame, kersenhout bureaublad
Motoren2
Laadvermogen125 kg
Hoogte-instelling58-123 cm
Gewicht31,5 kg
Geschikt voor tafelblad-formaten120-200cm (B) × 60-80cm (D)
Prijs€ 550 (frame zonder tafelblad € 399)

 

 

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Microsoft Surface Pro 10 for Business review: krachtig maar prijzig

Microsoft geeft de Surface Pro Windows-tablet voor zakelijke gebruikers een kleine update, terwijl er grotere veranderingen komen voor thuisgebruikers...

Acer Chromebook Plus 515 review: krachtige allrounder

Zowel qua hardware als qua software zijn moderne Chromebooks flink geëvolueerd sinds de oorspronkelijke ‘browser met een toetsenbord’. Chromebook Plus...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er