Flatseal 1.8.1 review: handige Linux-tool die distributie-onafhankelijk is

Noud van Kruysbergen
0

Inhoudsopgave

  Toepassingen op Linux in Flatpak-formaat werken in alle distributies. Als de programma’s dan geen toegangsrechten hebben, helpt Flatseal daar een handje bij. Meer over deze handige tool vertellen we je in deze Flatseal 1.8.1 review.

  Wat is Flatseal?

  Flatseal is een Linux-tool die toegangsrechten van flatpaks beheert. Het biedt een grafisch alternatief voor het commando flatpak override. Deze toepassingen in een distributie-onafhankelijk formaat zijn gemakkelijk te installere

  Specifieke rechten verlenen

  Het kan voorkomen dat tools geen toegang hebben tot benodigde apparaten, partities, het netwerk en bijvoorbeeld bluetooth. Flatseal helpt bij het verlenen of intrekken van specifieke rechten voor de geïnstalleerde programma’s.

  Toepassingen in zijbalk

  In de zijbalk van Flatseal worden alle toepassingen weergegeven die als Flatpak zijn geïnstalleerd. Door een schakelaar onder Filesystem om te zetten, kan bijvoorbeeld de videobewerker LosslessCut toegang krijgen tot video’s in de homedirectory. Het is handig dat specifieke mappen kunnen worden geselecteerd en ook toegang tot de microfoon, webcam of locatie individueel in- of uitgeschakeld kan worden.

  Technische termen uitgelegd in documentatie

  In de documentatie worden technische termen uitgelegd, waardoor de belangrijkste schuifjes snel gevonden kunnen worden.

  Conclusie Flatseal 1.8.1 review

  Al met al biedt Flatseal 1.8.1 een handige oplossing voor het beheren van toegangsrechten van flatpaks. Met het gebruiksvriendelijke grafische interface kunnen specifieke rechten worden verleend of ingetrokken voor de geïnstalleerde programma’s. De zijbalk biedt een overzichtelijke weergave van alle toepassingen en de mogelijkheid om individuele toegang tot bestanden en apparaten in- of uit te schakelen. Bovendien maakt de documentatie het gemakkelijk om de tool te begrijpen en te gebruiken. Voor iedereen die werkt met flatpaks is Flatseal zeker de moeite van het proberen waard.

  Flatseal 1.8.1 review - plus- en minpunten

  + Grafisch
  + Linux-distributie onafhankelijk
  ± Soms wat technisch

  Flatseal 1.8.1 review specificaties

  Producent

  Martin Abente Lahaye

  Systeemeisen

  Linux met Flatpak-ondersteuning

  Aansluitingen

  2 × Gigabit-RJ45, 1 × eSATA, 1 × USB 3.2 Gen 1 (5 Gbit/s), 1 × PCIe 3.0 x2

  Gratis te downloaden viaGitHub 

  (Deze informatie is afkomstig uit c’t magazine)


  Meer van zulke software reviews? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

   

  Deel dit artikel

  Noud van Kruysbergen
  Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

  Lees ook

  Streamingdienst voor films en series: Netflix, Amazon & co vergeleken

  Behalve Netflix als streamingdienst voor films en series, heb je nu ook Apple TV+, Disney+, Amazon Prime Video en lokale aanbieders. We vergelijken de...

  Beste streaming box of streaming stick voor Netflix, HBO Max en meer

  Netflix, ViaPlay of meer streamen, maar je tv heeft geen (goede) apps? Bekijk de vergelijkende review en kies de beste streaming box.

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er