Fitbit Charge 4 fitnesstracker

Alieke van Sommeren
0

Verrassend genoeg komt er nog nieuwe hardware van Fitbit na de overname door Google. De Charge 4 is meer dan een hergebruik van onderdelen.

De Fitbit Charge 4 is geen goedkope fitnesstracker, maar deze Fitbit heeft voor het eerst een gps-chip ingezet, zodat je smart­phone niet per se in de buurt hoeft te zijn om locatiedata vast te leggen.  Volgens Fitbit hoeft de band (als je geen gps gebruikt) pas na een week weer opge­laden te worden met het huiseigen usb-laadsysteem. Met gps is dat al na vijf uur.

Tijdens onze test hield de band het na 2,5 uur wandelen al voor gezien met loggen. De Charge 4 gebruikt ook met je telefoon in de buurt toch de eigen energievretende gps-chip. Dat doen andere fabrikanten niet.

Fitbit Charge 4
Uit analyse van de tracking bleek dat de band elke seconde een locatiepunt logt, ook al ben je gestopt met bewegen. Als je smartphone niet in de buurt is, werkt ook de toegevoegde Spotify-functionaliteit niet. Een ander nieuwigheidje is het loggen van activiteiten van verschillende intensiteit. Als je flink tekeer gaat en je hartslag goed oploopt, krijg je twee keer zo veel activiteits­minuten.

De automatische herkenning van activiteiten is merkbaar verbeterd. Qua design is de grote naad tussen het oledscherm en de band een beetje jammer.

Fitbit Charge 4
functiesactiviteiten, slaap, hartslag, timer, Spotify-remote,  notificaties
matenS, L ­­
prijs€ 150

Meer hardware-reviews in c't 06/2024

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Asus komt met VivoWatch voor gezondheid en fitness

Een trend van de afgelopen tijd is dat meer de nadruk wordt gelegd op het praktische nut van wearables op het gebied van fitness en gezondheid. De nie...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er