Fantastical 2.5 voor macOS: agenda-app voor powerusers

Alieke van Sommeren
0

Inhoudsopgave

Fantastical 2.5 is een uitgebreide agenda-tool voor powerusers. De app biedt een fijne interface, krachtige opties en goede integratie van diensten van derden.

Waar het bij het gebruik van een agenda om gaat is gebruiksgemak en overzicht. Je wilt snel je afspraak in je agenda zetten of aanpassen, zonder door hoepels te moeten springen.

Vaak is een interface wel erg clean en fijn om te gebruiken, maar om dat te bereiken worden de opties behoorlijk teruggeschroefd. Een balans vinden tussen die twee is een hele kunst. Fantastical krijgt dit echter prima voor elkaar.

Het was eerder alleen een app voor in je menubalk, maar sinds versie 2.5 is het een volledige mac-app geworden.

Uitgebreid maar overzichtelijk

De tool maakt gebruik van de kracht van natuurlijke taal, maar helaas werkt dat alleen voor ondersteunde talen, en Nederlands valt daar niet onder.

Alles binnen de app aan opties voelt doordacht. Bij de start van een afspraak buiten de deur kun je gemeld krijgen hoe laat je moet vertrekken om op tijd op je afspraak te verschijnen.

Bij meerdere agenda’s zijn agenda’s in meerdere sets onder te verdelen. Je kunt de sets zelfs automatisch laten wisselen op basis van je locatie (thuis of op je werk).

Herinneringen werken o.a. met geofencing zodat je op het juiste moment de herinnering voor je neus krijgt. Het integreren van diensten als iCloud en Google-accounts mag niet ontbreken, maar de agenda-app werkt ook goed samen met Exchange, Office 365 en CalDAV.

Een andere integratie die erg handig is is meetup.com, voor het beheren en bekijken van al je (je raadt het al) meetups.

Conclusie

De prijs zal voor veel mensen wel even slikken zijn. Normaliter lag de prijs op 55 euro, maar op het moment van schrijven is de app voor een minder pittige 28 euro aan je app-collectie toe te voegen. Vermoedelijk zullen de echte powerusers er dat echter graag voor over hebben.

Casual gebruikers zullen eerder bij gratis agenda-apps blijven hangen. Maar als je zeer veel met (zakelijke) agenda’s werkt en daar niet te veel tijd aan wilt uitgeven en overzicht wilt houden is het een fijne timesaver. Je mag Fantastical 2 overigens zonder zorgen 21 dagen uitproberen via een trial. Er is ook een iOS-versie van de app beschikbaar, met een aparte versie voor iPhones en iPads.

Fantastical 2

Agenda-app voor macOS 
ProducentFlexibits
SysteemeisenOS X 10.11 of hoger, 64-bit processor
Prijs€ 28

Meer over

Software

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

macOS High Sierra: nieuwe bestandssysteem APFS verplicht

Apple-gebruikers krijgen in de definitieve versie van High Sierra tijdens het installeren geen keus: de systeemschijf van hun computer zal van HFS+ na...

Apple presenteert nieuwe MacBook Air, Mac mini en iPad Pro

Tijdens een presentatie in New York liet Apple nieuwe hardware zien. Betere processors, nieuw design en een hoop nieuwe functies.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er