Ezviz C3X beveiligingscamera

Noud van Kruysbergen
0

De Ezviz C3X onderscheidt zich met name door de dubbele lens voor betere kleuren bij weinig licht. En dat voor een schappelijke prijs.

De dubbele lens van de C3X is een feature om ook ’s nachts kleur te kunnen zien: de ene lens registreert de helderheden, de andere de kleuren, en de combinatie daarvan leidt tot ook bij weinig belichting tot een kleurenbeeld. Mocht het voor de 2-megapixelcamera (maximaal full-hd) echt te donker worden, dan schakelt hij automatisch over op zwart-wit. Je kunt hem in dat geval nog handmatig op kleuren zetten als je dat toch wilt.

Het installeren verloopt via de Ezviz-app (Android, iOS). Die wil om onduidelijke redenen meteen je locatie weten. Met een qr-code op de camera (die ook op het startgidsje staat) worden de wifigegevens (alleen 2,4 GHz) overgestuurd en is de camera vrij snel klaar voor gebruik. Je kunt ook de 100-Mbit-netwerkaansluiting gebruiken.

Ezviz C3X beveiligingscamera

In de app kun je allerlei dingen instellen zoals alarmmeldingen met tijdzones, en kun je kiezen uit Ultra HD en Hi-Def. Dat gaat dan niet over de cameraresolutie, maar over de netwerksnelheid. Ook biedt de app toegang tot CloudPlay, de betaalde opslagdienst. Dat kost 5 euro per maand of 50 per jaar voor 7 dagen terugkijken, en het dubbele voor 30 dagen. In Europa kun je 24 uur gratis terugkijken via de clouddienst. Maar je kunt er ook een (max 256 GB) microSD-kaartje instoppen en de beelden lokaal opslaan.

De camera is via het RTSP-protocol toegankelijk door in te loggen met ‘admin’ en als wachtwoord de verificatiecode die op de camerasticker staat. Als je in de app de optie ‘Codering van videobeeld’ uitzet, hoef je niet eens in te loggen.

Ezviz C3X

Camera2 megapixel, 1080p, 90o,  IP67,
H.265-compressie
Netwerk2,4GHz-n, 100-mbit-RJ45
Compatibel metGoogle Home, Alexa
Meegeleverdschroeven, adapter
Prijs€ 156

 

Meer hardware-reviews in c't 05/2024

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Nest Cam IQ Outdoor: degelijke beveiligingscamera voor buiten

De volgende bewakingscamera in de lijn van Nest heeft een aardige prijs, maar is wel zeer geschikt voor buiten. En een abonnement is goedkoper geworde...

Somfy Outdoor Camera bekeken

De Somfy-buitencamera probeert een brug te slaan tussen beveiliging en smarthome. De Somfy Indoor Camera was er al langer, maar er is nu ook een Outdo...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er