Everysight Raptor slimme fietsbril

Alieke van Sommeren
0

Inhoudsopgave

De Everysight Raptor is een van de eerste smart fietsbrillen. Via een HUD zie je fitness- en navigatiedata en notificaties voor je neus verschijnen.

De Raptor is een slimme fietsbril. Hij bevat een connected fietscomputer en camera, maar de highlight is de HUD waarmee allerlei informatie voor je oog wordt geprojecteerd. Zo zie je alle informatie maar kun je vrij om je heen blijven kijken.

Fit & finish

De Raptor oogt niet echt als een apparaat van 750 euro, maar als een goedkope plastic fietsbril die aan de zware kant is. We kregen geen goede fit voor elkaar. Alleen het rubberen deel dat op je neus rust is aan te passen, de pootjes niet. Dat is erg onhandig, want bij een slechte fit is de HUD niet lekker af te lezen.

everysight raptor

Bediening en opties

Aan de rechterkant van de bril zit een sensorvlak voor het navigeren door de ­menu’s. Het touchpad werkt oké maar de cpu kan het niet goed bijbenen en opdrachten komen vertraagd binnen.

Via ingebouwde speakers krijg je akoestische feedback. Via ANT+ of Bluetooth leg je contact met de fietssensors voor je hartslag, ­cadans en meer. Locatiebepaling werkt via de bril, je telefoon of beide. Foto’s en ­video’s met de ingebouwde camera zijn van matige kwaliteit. Als je die niet gebruikt, houdt de accu het vier uur vol. Opladen gaat met een microUSB-­kabel.

De behuizing is IP55-conform. Via de companion-­app is de HUD aan te passen. Het idee en de functies bevielen ons goed, maar de pasvorm en de langzame processor zijn vervelende gebreken.

Everysight Raptor

Slimme fietsbril
FabrikantEverysight
Cameraresolutie video, foto’s /
IP-rating / locatiebepaling
full-hd (30 fps), 13,2 MP / IP55 /
gps, Glonass
Bluetooth / wifi / gewicht4.1 / WiFi 4 / 100 gram
Prijs€ 650 (16 GB) / € 730 ( 32 GB)

Meer hardware-reviews in c't 05/2024

Meer over

Hardware

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Netatmo Thermostaat & slimme radiatorkraan

Met de slimme radiatorkranen van Netatmo in combinatie met de Thermostaat kan iedereen in huis zijn eigen kamertemperatuur instellen.

Review: slimme fietsnavigatie SmartHalo

Een SmartHalo op je stuur werkt onder andere als fietsnavigatie met behulp van een RGB-ledring. Maar hij biedt nog meer dan dat. De SmartHalo heeft b...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er