Elometer review: de manier om online je schaakniveau te achterhalen

Redactie
0

Ben jij nou ook een fanatieke schaker en altijd al benieuwd geweest hoe goed je eigenlijk hierin bent? De Elometer kan je een indicatie geven over hoe goed jij nou bent in een potje schaken. Kom meer te weten over de Elometer in deze Elometer review.

Elometer - review

Elo-rating – Elometer – review

Om de speelsterkte van een schaker te beschrijven, bestaan er systemen zoals de Elo-rating. De score neemt af bij nederlagen en toe bij winst. Om een Elo-rating te krijgen, moet je deelnemen aan toernooien met een Elo-rating, maar elometer.net beoordeelt je zonder ook maar één spelletje te hoeven spelen.

76 opgaven met samengestelde problemen

De Elometer heeft 76 opgaven met samengestelde problemen waarin zetten zorgen voor verbetering, winnen of schaakmat. Als je er in alle rust over wilt nadenken ben je zeker twee uurtjes zoet. Er is ook een kortere ‘endgame test’. De website verwacht één zet als invoer. Deze zet kan het begin van een combinatie zijn. De interface accepteert elke zet zonder controle of die aan de regels voldoet.

Endgame-taken

Er zijn endgame-taken (speciale posities waarin de koning vaak een actieve rol speelt) en tactische opgaven waarbij een combinatie van zetten tot voordeel leidt. De moeilijkste opgaven gaan over positiespel. Daarbij gaat het om op lange termijn zoveel mogelijk posities op het bord onder controle te hebben. Beginners kunnen de opdrachten gebruiken om te puzzelen. Ervaren schakers hebben waarschijnlijk meer plezier in de deels zeer moeilijke endgame-taken.


Ontvang informatie en tips over (web)apps, abonneer op ons tijdschrift of schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Elometer – review – plus- en minpunten

+ leuk voor beginners en gevorderden
+ rating zonder toernooideelname
+ korte en lange test beschikbaar

Elometer specificaties

ontwikkelaarBirk Diedenhofen, Jochen Musch
Linkelometer.net

(Deze informatie is afkomstig uit het artikel in c’t 03, 2022, pagina 24).

Lees meer over handige (web)apps in c't 05/2024

Meer over

Apps

Deel dit artikel

Lees ook

Tado Slimme Thermostaat X review: nieuw maar ook beter?

De Duitse fabrikant Tado heeft een compleet nieuwe lijn aan smarthome producten op de markt gezet waaronder een nieuwe slimme thermostaat met de naam ...

ECS Liva Z5 Plus review: mini-pc voor op kantoor met veel aansluitingen

Met twee 2,5Gbit/s-netwerkpoorten, USB4 en vier monitoraansluitingen heeft de Liva Z5 Plus mini-pc aansluitingen die niet onderdoen voor die van een d...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er