Eizo Flexscan EV3285 32 inch 4K-monitor

Alieke van Sommeren
0

Inhoudsopgave

  De Flexscan EV3285 van Eizo biedt lekker veel werkruimte, maar vergt weinig bureauruimte. Hij heeft een dunne rand en mat design.

  Bij het uitpakken ben je al snel klaar: via de uitsparingen in de achterkant van de behuizing til je het 4K-scherm met de voet er al aan vast eenvoudig uit de doos. Het scherm is in zowel wit als zwart verkrijgbaar. Bij een wit scherm worden er ook netjes witte kabels meegeleverd, een net detail.

  Compact met dunne randen

  Eizo heeft het flinke scherm  zo compact mogelijk gemaakt. Met de trapsgewijze voet bespaar je weer wat waardevolle centimeters op je bureaublad. De randen van het scherm zijn dun, wat niet alleen erg netjes oogt, maar ook fijn is als je een multimonitor-set-up gebruikt. Daarbij zijn dikke randen namelijk enorm storend.

  De onderste rand is iets dikker, maar dat komt omdat daar de speakers in verwerkt zitten. De voet staat goed stabiel en het scherm is met weinig moeite te verstellen.

  Aansluitingen achterkant

  Aan de achterkant van de monitor zitten naast twee HDMI-poorten (beide versie 2.0) en één DisplayPort 1.2-aansluiitng ook een USB-C-poort.

  Via de meegeleverde USB-C-kabel sluit je daar makkelijk een video­signaal op aan van bijvoorbeeld een notebook, en kun je het scherm omtoveren tot een dock voor datzelfde notebook.

  Via de USB-C-poort levert het scherm maximaal 60 W, zodat je notebook of andere apparatuur meteen kan worden opge­laden.

  En er zitten ook nog twee stuks USB type A-poorten ingebouwd. De maximale datasnelheid ligt op 5 Gbit/s. De achterkant van de voet heeft een kabelgeleider en in de doos zit een cover om de kabels nog meer uit het zicht te werken.

  Voor het geval je liever een monitor-arm gebruikt: de compacte voet is met één klik op een knop los te halen. De vier schroeven voor een mount worden zelfs netjes meegeleverd.

  Voor de mensen die een scherm echt uit willen zetten om sluipverbruik tegen te gaan zit er een fysieke aan/uit-­schakelaar rechts op de achterkant van het scherm.

  Menu's en kleurmanagement

  De touchknoppen aan de voorkant zijn wel even wennen. Laat je vinger even zweven over de knop, dan verschijnt het corresponderende menublok onderin je scherm.  Dat werkt intuïtief en je zapt al snel door alle instellingen heen (en dat zijn er veel).

  Qua kleurmanagement zijn er keuzes te over, de kleurwarmte voor je eigen persoonlijke instellingen is in kleine stappen van 500K te wijzigen tussen de 4000 en 10.000 K.

  Je kunt drie eigen gebruikers­profielen opslaan. Het scherm wat dimmen op basis van het tijdstip van de dag kan ook.

  Gebruiksscenario's

  Het 4K-scherm is bedoeld voor kantoorwerk, CAD-tekenwerk of als bewakingsmonitor. Via Picture-by-Picture deel je het scherm in 2 of 4 delen in.

  Aan elk deel is een eigen programma of eigen ingangssignaal toe te wijzen. Via de Screen InStyle-software van Eizo stel je voor programma’s in dat ze een vooraf ingestelde beeld­modus gebruiken.

  Ook wijs je op die manier een hotkey toe aan het wisselen tussen de ingangen. Zelf moet je dan nog wel een eigen oplossing voor het eventuele wisselen van muis en toetsenbord inregelen.

  De EV3285 is groots en compleet en ziet er keurig uit, ook al is het prijskaartje even slikken.

  Eizo Flexscan EV3285

  32″ IPS-scherm met 4K-resolutie
  FabrikantEizo
  Paneel / contrast / resolutie / reactietijd / refreshrateIPS / 1300:1 / 3840 × 2160 (16:9) / 5 ms / 60 Hz
  Aansluitingen / overig1 × DisplayPort 1.2, 2 × HDMI 2.0, USB 3.0 type C (DisplayPort Alt Mode, HDCP 1.3, 60 W), hoofdtelefoonjack, 2 × USB 3.1 Gen 1 (10,5 W max), kensington-lock / 2 ×1 W speakers, VESA-mount
  Verbruikgemiddeld 32 W, 0,5 W in stand-by
  Meegeleverdvoedingskabel, DisplayPort-kabel,HDMI-
  kabel, USB-C-kabel, snelstartgids, kabelcover, schroeven voor VESA-mount
  Prijs€ 1315

  Deel dit artikel

  Alieke van Sommeren
  Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

  Lees ook

  Eizo ColorEdge CG319X: highend-monitor met hardwarematige kalibratie

  De Eizo ColorEdge CG319X is een 31,1" highend 4K-scherm met een ingebouwde hardwarematige kalibratie voor professioneel gebruik.

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er