Eizo FlexScan EV2457: niet alleen voor op kantoor

Noud van Kruysbergen
0

De EV2457 van Eizo richt zich voornamelijk op kantoorwerk, maar kan veel meer dan dat. Vooral het kunnen doorlussen is erg handig.

Door de 16:10-verhouding met 1920 × 1200 pixels (WUXGA) van de EV2457 zie je net wat meer in Word en Excel. Het menu bedien je met knoppen onderaan de monitor.

Voor sommige opties moet je naar de ‘Administrator Settings’ door op twee knoppen tegelijk te drukken. Dat is o.a. nodig om de DisplayPort-uitgang op 1.2 te zetten om het doorlussen van het beeld mogelijk te maken. Dat is een zeer handige manier om meerdere monitoren aan te sluiten. Windows herkent de extra monitoren dan meteen, zodat je het bureaublad meteen kunt uitbreiden en de extra desktopruimte kunt toevoegen aan de kant waar de monitor staat.

Op die manier heb je snel een overzichtelijke werkplek ingericht, zonder dat er op of onder je bureau meteen een hele wirwar aan kabels ontstaat en zonder dat je in het configuratiescherm van Windows met allerlei monitorinstellingen in de weer moet. En ook heb je niet voor iedere monitor een aparte uitgang op een grafische kaart nodig. Bij veel kantoormachines is dat aantal aansluitingen immers toch al niet zo groot.

Met Auto EcoView wordt de beeldschermhelderheid automatisch aangepast aan het omgevingslicht. De EcoView Optimizer past de helderheid aan afhankelijk van het witniveau van het ingangssignaal. Met die functies kun je naast ergonomischer werken ook energie besparen. Die functies staan standaard aan, maar dat is voor taken als foto- en videobewerking minder handig. Dan kun je beter de sRGB-ruimte kiezen. Maar op een kantoordisplay zullen die taken minder relevant zijn.

Door de randbreedte van 0,7 cm (1,4 aan de onderkant) kun je er makkelijk meerdere naast elkaar zetten. Verrassend is dat een in deze sector nog veelvuldig voorkomende VGA-aansluiting ontbreekt. Met de Screen Instyle so ware kun je alle instellingen van de monitor beheren, ook als je er meerdere aangesloten hebt. Met de Screen Instyle serverso ware kan een systeembeheerder dat zelfs voor alle apparaten in het netwerk regelen.

De prijs geeft aan dat de Eizo FlexScan EV2457 bedoeld is voor mensen die hun (kantoor)werk serieus nemen.

Eizo FlexScan EV2457
display24-inch IPS, 1920 x 1200 pixels , mat, 380 cd/m2
kleurmodi14 presets, 1 user
aansluitingenHDMI, Dual-Link-DVI-D, DisplayPort 1.2-ingang, DisplayPort-uitgang, 4 x USB 3.1, speakers (2 x  1W), koptelefoon, stroom
prijs€ 475

Een uitgebreide test van draadloze in-ears vind je in c't jul-aug/2019

Meer over

Display

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Microsoft Surface Pro 10 for Business review: krachtig maar prijzig

Microsoft geeft de Surface Pro Windows-tablet voor zakelijke gebruikers een kleine update, terwijl er grotere veranderingen komen voor thuisgebruikers...

Acer Chromebook Plus 515 review: krachtige allrounder

Zowel qua hardware als qua software zijn moderne Chromebooks flink geëvolueerd sinds de oorspronkelijke ‘browser met een toetsenbord’. Chromebook Plus...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er