Eizo ColorEdge CS2410: betaalbare professionele monitor

Marco den Teuling
0

De ColorEdge-monitoren van Eizo blinken uit in een goede kleurweergave en kleurkalibratiemogelijkheden. De ColorEdge CS2410 wijkt op twee belangrijke punten af van de andere ColorEdge-modellen; een daarvan is de relatief lage prijs.

Eizo ColorEdge CS2410

De ColorEdge-monitoren van Eizo zijn gericht op creatieve professionals en hebben doorgaans ook een ‘professioneel’ prijskaartje van vier cijfers. Ze worden in de branche veel gebruikt vanwege hun goede kleurweergave, kalibratievoorzieningen en support. Eizo levert software om de beeldkwaliteit via het netwerk centraal te beheren (ColorNavigatorNetwork).

Met de ColorEdge CS2410 biedt Eizo een instapmodel binnen deze serie. Voor een adviesprijs van 559 euro krijg je een afgeslankt model: de belangrijkste beperking is dat hij alleen de sRGB-kleurruimte helemaal afdekt. Die kleurruimte is in veel gevallen (bijvoorbeeld online) de veiligste optie. Werk je veel met drukwerk en gebruik je liever AdobeRGB, dan is dit scherm minder geschikt, want van die kleurruimte wordt maar 80% afgedekt. Maar voor webdesigners, portretfotografen en anderen is dat minder relevant.

De monitor oogt zakelijk zwart, met een vrij dikke rand om het scherm. Het scherm staat op een stevige, stabiele voet die bijdraagt aan de ergonomie. De monitor kan 155 mm in hoogte worden versteld, je kunt hem in de portretstand zetten, en je kunt het scherm draaien en kantelen (35° naar achteren, 5° naar voren). De bediening werkt soepel, met een drukknop voor stand-by en zes ledjes die de aanraakgevoelige knoppen voor het menu markeren. Het menu is overzichtelijk en biedt instellingen die passen bij het toepassingsgebied.

De resolutie van 1920 × 1200 pixels biedt meer werkruimte dan full-hd en een scherp beeld. Door de fabriekskalibratie en 16-bit LUT (Look-Up-Table) krijg je een nauw keurige kleurweergave. Met de Color- Navigator-software en een meetapparaat kun je de kalibratie op locatie aanpassen. Het matte, ontspiegelde display met goede kijkhoeken biedt vanuit allerlei zithoudingen goed zicht op het scherm.

Drie moderne signaalingangen (HDMI, DVI en DisplayPort) bieden ruime aansluitmogelijkheden. Aan de linkerzijde zit een ingebouwde usb-hub met drie USB 3.1 Gen 1 downstream-poorten (tot 5 Gb/s). De upstream- usb-poort zit net als de signaalingangen aan de onderzijde. De bovenste downstream-poort kun je ook gebruiken voor het (snel) opladen van apparaten met tot 10,5 watt.

Volstaat sRGB voor je doeleinden, dan is de CS2410 een complete en goed afgewerkte monitor met een acceptabele prijs. Vijf jaar garantie met on-site omruilservice zit er standaard bij.

Eizo ColorEdge CS2410

Betaalbare professionele 24” monitor met 100% sRGB kleurruimte
FabrikantEizo
Display24-inch IPS, 1920 × 1200 pixels, mat, 300 cd/m2
Max. kleurruimtesRGB 100%, AdobeRGB 80%
AansluitingenHDMI 1.4, DVI, DisplayPort 1.1a, 4 × USB 3.1 Gen 1, voeding
Bijgeleverdkabels (voeding, HDMI, DisplayPort, usb), beknopte handleiding
Afmetingen554 × 245 × 396-551 mm (B × D × H)
Webprijscirca € 525

Meer handige reviews lees je in c't 06/2024

Meer over

Monitoren

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Logitech MX Brio review: webcam voor zakelijke gebruikers én streamers

In deze review nemen we de Logitech MX Brio onder de loep. Dit is een webcam die is gericht op meer dan één doelgroep: zowel fanatieke vergaderaars al...

Samsung Music Frame review: elegante geluidsoplossing voor elk interieur

Samsung heeft een nieuwe streaming-luidspreker uitgebracht, de Music Frame, waarover wij je in deze review meer vertellen.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er