Eizo ColorEdge CG319X: highend-monitor met hardwarematige kalibratie

Daniel Dupré
0

De Eizo ColorEdge CG319X ziet er behoorlijk robuust uit, heeft relatief dikke randen en is volledig matzwart. Dit scherm is niet bedoeld om subtiel of elegant te zijn, het is een zeer praktisch instrument voor professioneel gebruik. Er zit namelijk hardwarematige schermkalibratie ingebouwd. Die werkt via een vrij onopvallende sensor die uit de rand tevoorschijn klapt. Externe kalibratietools zijn dus niet meer nodig.

Eizo ColorEdge CG319X

Eizo ColorEdge CG319X: 31,1″ 4K-scherm met hardwarematige kalibratie

Het scherm biedt DCI 4K (4096 × 2160), ook wel bekend als Cinema 4K. Dat komt neer op vier keer full hd met een zichtbaar beeldoppervlak van 69,8 bij 36,8 centimeter. Hij dekt 99% van de Adobe RGB-kleurruimte af en 98 % van DCI-P3. Dankzij HLG- en PQ-tintcurves voldoet hij aan de standaard voor het weergeven en bewerken van HDR-content. De focus van het scherm ligt dan ook op het bewerken van 4K-content.

Qua ergonomie zit alles ook snor: het scherm is in de hoogte aan te passen, naar voren en achter te kantelen en links- en rechtsom te draaien. Hij biedt twee DisplayPort-poorten en twee HDMI-aansluitingen, plus een usb-hub (USB 3.1). Op de website van Eizo staat informatie over de compatibiliteit met grafische kaarten in combinatie met de video-inputs. Omdat dit scherm bedoeld is voor professioneel gebruik, zit er ook een bijbehorend prijskaartje aan – maar gezien alles wat het scherm biedt, is dat zeker niet onredelijk.

Eizo ColorEdge CG319X

31,1″-Cinema 4K-scherm met hardwarematige kalibratie
FabrikantEizo
Paneel / contrast / resolutie / dpi / verhouding / responstijdIPS / 1500:1 / 4096 × 2160 / 149 dpi / 17:9 / 9 ms
Aansluitingen / overig2 × DisplayPort, 2 × HDMI, usb-hub, VESA-mount-optie
Energieverbruik140 W max, gemiddeld 52 W, 1,2 W op stand-by
Webprijs€ 4650

Een test van 32-inch 4K monitoren lees je vanaf pagina 88 in c't dec/2018

Meer over

Monitoren

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Logitech MX Brio review: webcam voor zakelijke gebruikers én streamers

In deze review nemen we de Logitech MX Brio onder de loep. Dit is een webcam die is gericht op meer dan één doelgroep: zowel fanatieke vergaderaars al...

Samsung Music Frame review: elegante geluidsoplossing voor elk interieur

Samsung heeft een nieuwe streaming-luidspreker uitgebracht, de Music Frame, waarover wij je in deze review meer vertellen.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er