Dynabook Portége X30T

Marco den Teuling
0

Toshiba’s computertak wordt door Sharp voortgezet als Dynabook. Wat ook bij deze X30T niet verandert, is de focus op zakelijke gebruikers.

De Portége X30T is een solide 2-in-1 notebook met een robuuste behuizing en stevige koppeling tussen tabletdeel en toetsenbord. Er zijn erg veel configuraties, vanaf een Core i3-8130U met 4 GB RAM en 256 GB M.2-ssd tot en met een Core i7-8550U met 16 GB RAM en 1 TB ssd.

Dynabook Portége X30T

Het tabletdeel bevat alle hardware en is los bruikbaar. In het toetsenbord zit een extra accu en het voegt enkele aansluitingen toe. In tegenstelling tot de meeste 2-in-1’s met een omklaptoetsenbord, is hier juist het tabletdeel zwaarder. Zeker als je de X30T met het (optionele) lichtere reistoetsenbord gebruikt, moet je de steun aan de achterkant uitklappen. Het tabletdeel biedt weinig aansluitingen (audio en 2 × USB-C, waarvan 1 voor het toetsenbord-dock), maar het dock biedt HDMI, VGA, 2 × USB 3.0, ethernet en USB-C voor het opladen.

De geteste configuratie met i7 en 16 GB leverde prima prestaties, maar de ventilatie liet vrij snel (zacht ruisend) van zich horen. Je kunt de tablet en het dock apart opladen of samen via het dock. In combinatie met het dock is een accuduur van meer dan 10 uur zeker haalbaar. Het verlichte toetsenbord typt aardig en het (kleine) trackpad werkt snel. Het Full-HD 13,3-inch beeldscherm is niet slecht, maar de resolutie is voor deze prijsklasse karig. Je krijgt er wel een fijn werkende stylus bij die ook de hoek herkent.

Dynabook Portége X30T

Zakelijke 2-in-1-notebook
ProcessorIntel Core i7-8550U
Geheugen / opslag16 GB / 512 GB M.2-ssd
Display13,3-inch Full-HD, touch
Gewichttablet 799 g / tablet met toetsenbord 1399 g
Afmetingen totaal31,6 × 21,7 × 2,2 cm
Prijs€ 2380

 

 

Meer hardware reviews lees je in c't 05/2024

Meer over

Notebooks

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

CyberGhost VPN review: goedkope VPN-aanbieder in de test

In deze review werpen we een blik op een blik op een VPN-aanbieder, namelijk CyberGhost VPN. Deze VPN heeft een breed portfolio aan apps en verspreide...

QNAP TS-AI642 review: een NAS met ingebouwde AI-technologie

In deze review werpen we een blik op de TS-AI642 van QNAP. Dit is een compacte NAS waar zes SATA-schijven in kunnen. De ingebouwde AI-technologie help...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er