Draagbare Full-HD LED-projector: Asus F1

Daniel Dupré
1

De Asus F1 is een draagbare full-hd led-projector met een korte projectieafstand waar je via een draadloze verbinding video’s naartoe stuurt en kunt bekijken.

De F1 is opvallend klein voor een beamer. Dit komt voor een belangrijk deel door de led-lamp. Omdat deze minder warm wordt dan traditionele beamerlampen, heeft het apparaat lang niet zo’n zware koeling nodig als de traditionele lamp-techniek. Een ander voordeel is dat het apparaat lekker stil is tijdens gebruik en dat de lamp een lang leven beschoren is: precies de punten waar je bij een beamer altijd op let voordat je hem aanschaft.

Asus F1

Omdat hij zo klein is market Asus de F1 als draagbare led-projector. Om deze flexibiliteit te waarborgen heeft het apparaat een kleine projectieafstand. Daardoor kun je hem vlak bij de muur neerzetten en projecteert het apparaat toch een fors beeld op de muur.

Beelden kun je bovendien draadloos naar de beamer sturen. Dit is met name handig bij presentaties; voor films of gamen zal een hdmi-kabel voor een beter resultaat met vloeiendere beelden zorgen. Ook handig zijn de autofocus en de automatische horizontale en verticale keystone-aanpassing; beide werken prima en snel.

In de F1 zit ook een 2.1 geluidssysteem van Harman Kardon. Verwacht daarvan geen immersieve film- of game-ervaring, maar het is erg handig voor de mobiele inzet van deze beamer.

 

Asus F1

Full HD LED-beamer

Beeld1200 lumen RGB led, full-hd
Contrast3500:1
Projectie afstand/grootte43-370 cm/ 64-533 cm
Voedingmax. 120 W (stand-by: <0,5 W)
Audio2 × 3 W stereo, 8W-subwoofer
Geluidsniveau32 dBA
Aansluitingen2 × HDMI, D-sub, USB-A, 3,5mm-mini-jack
Shoplink en prijsAsus F1, € 830

 

 

Meer handige reviews lees je in c't 05/2024

Meer over

Hardware

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Chromecast met Google TV review: beter dan de Chromecast (Ultra)?

In deze review bespreken we of de Google Chromecast met Google TV, die beschikt over een eigen grafische interface, apps en een afstandsbediening, han...

HomeWizard Energy Display review: snel en simpel inzicht in je verbruik

Het monitoren van je energieverbruik wordt pas echt inzichtelijk als je daar meteen inzage in hebt. Het Energy Display toont je alle relevante gegeven...

1 Praat mee
avatar
  Abonneer  
nieuwsteoudste
Laat het mij weten wanneer er
Chris Laarman
Lezer
Chris Laarman

LED-lampen bieden nog niet de licht-opbrengst van gangbare projectorlampen. Wil je een helderder beeld, dan ben je nog aangewezen op een “traditionele” projector. Die wegen trouwens ongeveer 3,5 kg. Het scherm dat ik als “passend” bij de mijne gekocht heb, weegt met zijn “kinder-doodkist” 32 kg…

Bij projectoren moet je trouwens de specificaties nauwgezet lezen voor het verschil tussen de “native” resolutie en de geclaimde. Zo heb ik ook een mini projector die tot Full HD komt – bij een “native” resolutie van 320*240 beeldpunten. Scheelt een factor 6 in de breedte en 4 in de hoogte…