Devolo Access Point One

Alieke van Sommeren
0

De Devolo Access Point One moet in wat grotere huizen zorgen dat je wifinetwerk geen gaten meer heeft. Hij biedt een prima performance.

De Devolo Access Point One (AP1) zet je op de plek in huis waar het wifinetwerk van je router niet bij kan. Het uiterlijk is afgekeken van de Devolo GigaGate. Je knoopt hem via een ethernetkabel aan je netwerk. Met de firmwareversie 2.0.3 kregen we de wifi-instellingen van een Fritzbox 7590 via een druk op de WPS-knop niet helemaal overgezet. De AP1 nam alleen de netwerknaam en de wifisleutel voor het 2,4Ghz-netwerk over. Volgens Devolo moet je het koppelen met de tweede knop voor de 5GHz-band ook nog doorvoeren, maar dat konden we in de meegeleverde handleiding niet terugvinden.

 

devolo acces point one

Na het instellen haalde de AP1 afhankelijk van de band voldoende snelheid tot zeer goede snelheden. We gebruikten een Acer V3-372 met een Qualcomm Atheros QCA6174. De downstream (AP naar client) op langere afstand was duidelijk sneller dan de upstream. Voor snelle streaming is het in elk geval prima.

De AP1 verbruikt 6,3 watt, ongeveer net zo veel als een gemiddelde router. Als dat geen probleem voor je is, krijg je voor het geld een makkelijk in te stellen en krachtige wifi-gatendichter. De AP1 komt niet in Nederland of België uit, maar is bijvoorbeeld in Duitsland prima verkrijgbaar.

 

Devolo Access Point One

Wifi-extentie

Wifi802.11n-300 + 11ac-1733, dualband, DFS, WPS
Aansluitingen1 × Gbit, 4 × 100 Mbit
2,4 GHz 1 / 20 m146 / 75–86 Mbit/s
5 GHz 1 / 20 m277 / 45–87 Mbit/s
Weblink en prijsDevolo AP1, € 95

 

 

Meer reviews vind je in c't magazine 10/2023

Meer over

NetwerkenWifi

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Eufy SoloCam S220 review: beveiligingscamera met een zonnepaneeltje

In deze review bespreken we de Eufy SoloCam S220, een volledig draadloze beveiligingscamera die zijn stroom krijgt van een accu en opgeladen kan worde...

Synology BeeDrive review: nieuwe standaard voor gegevensbeveiliging?

In deze review kijken we naar de BeeDrive van NAS-fabrikant Synology. De BeeDrive van Synology is eigenlijk gewoon een USB-SSD die een back-upsysteem ...

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er