Das Keyboard Prime 13: stevige typplank

Daniel Dupré
0

De Prime 13 van de Texaanse fabrikant ‘Das Keyboard’ lijkt gebouwd te zijn om een leven lang mee te gaan. Wel heeft ie wat kleine minpunten.

De Prime 13 heeft 105 Cherry MX Brown toetsen. Je kunt het toetsenbord direct gebruiken zonder stuurprogramma, ondanks dat de commando-toets geplaatst is tussen de Ctrl- en Alt-toetsen in macOS. De functietoets bevindt zich ook op een ongebruikelijke plek: tussen de linker Alt-toets en de toets voor het contextmenu.

Alle toetsen worden geregistreerd bij indrukken (‘n-key rollover’). We hebben een indrukkracht gemeten van ongeveer 45 gram totdat de toetsaanslag wordt geregistreerd, met het aanslagpunt na ongeveer 2 millimeter. Het drukpunt is wel merkbaar, maar niet erg uitgesproken. De tweede usb-stekker op de 2 meter lange gevlochten kabel is voor de geïntegreerde usb-poort.

Das Keyboard Prime 13 toetsenbord

De toetsen zijn wit verlicht met zeven dimniveaus. De ledjes gaan na tien minuten inactiviteit uit. De rubberen coating aan de onderzijde van de Prime 13 heeft geen geweldige grip, waardoor het 1,3 kilo wegende toetsenbord op gladde oppervlakken kan slippen. Al met al is de Prime 13 een prijzig toetsenbord dat wel bijzonder stevig in elkaar zit. Jammer dat er geen ruimere keuze in switches beschikbaar is.

Das Keyboard Prime 13
compatibel metWindows, macOS, Linux
afmetingen45,8 × 17,2 × 3,1 cm
gewicht1,3 kg ­­
prijs € 130

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de wekelijkse c't nieuwsbrief en blijf bij op IT-gebied! Haal optimaal rendement uit je hard- en software en leer over nieuwe technologieën. Met achtergrondartikelen, workshops, tests, aanbiedingen en meer.

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Logitech G915 Lightspeed draadloos gaming-toetsenbord

De Logitech G915 Lightspeed combineert low profile mechanische toetsen met dubbele draadloze connectiviteit en een uitstekende accuduur.

Meerdere computers bedienen met 1 toetsenbord en muis

Met ShareMouse kun je tot negen Windows-pc’s en/of Macs bedienen met één toetsenbord en muis, zonder KVM-switch of extra hardware. Een korte review.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er