D-Link M32 review: eenvoudig in gebruik & zonder account

Daniel Dupré
0

In deze review werpen we een blik op de D-Link EAGLE PRO AI AX3200 M32. Dit is een meshsysteem om het bereik van je wifi in huis te vergroten of te up graden naar de Wi-Fi 6-standaard.

D-Link M32 review

D-Link M32 modules

De EAGLE PRO AI AX3200 M32 kun je in sets van twee of drie modules kopen. Ze zien er net als bij andere meshsets vrij elegant uit, zodat je ze prominent in het zicht kunt neerzetten. Dat komt de ontvangst ten goede.

D-Link M32 modules design & aansluitingen

De witte, kastachtige D-Link M32 modules hebben ongeveer de grootte van een woordenboek. Ze zijn uitgerust met drie poorten voor ethernet-verbindingen en een knop voor het aan- en uitzetten van de modules.

D-Link M32 installeren

Het installeren van de apparaten kan via de handige app, wat wel een account vereist, of via de webinterface, waarmee je de M32 ook zonder account kunt installeren en beheren. Je wijst een van de M32’s als hoofdmodule aan, die je als router kunt gebruiken of als bridge instelt naast je bestaande router. Vervolgens koppel je via de app of de webinterface de tweede (en eventueel derde) module. Je kunt via de WPS-knop tevens de modules in je bestaande wifinetwerk integreren, wat ook zonder problemen werkte.

Conclusie D-Link M32 review

De M32 werkt makkelijk en dankzij Wi-Fi 6 zorgt hij voor snelle draadloze dekking in huis, hoewel wij met andere sets snellere verbindingen hebben gezien. Dat zie je echter vooral in de metingen terug, je zult bij het streamen of internetten op je mobiele apparaat daar geen verschil in merken.

D-Link M32 review – plus- en minpunten

+ Eenvoudig in gebruik
+ Geen account nodig
Snellere oplossingen verkrijgbaar

D-Link M32 specificaties

FabrikantDevolo, devolo.nl
Aansluitingen2 × Gbit LAN, 1 × Gbit WAN, WPS-knop, statusled, aan-uitknop
Antennes4 × intern dualband
Wifi snelheden2,4 GHz tot 800 Mbps, 5 GHz tot 2402 Mbps
Shoplink en prijsBol.com,  circa 85 euro

(Deze informatie is afkomstig uit c’t magazine)


Ontvang gratis informatie en tips over alles wat met netwerken te maken heeft, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Lees meer over netwerkapparatuur in c't 06/2024

Meer over

NetwerkenWifi

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Logitech MX Brio review: webcam voor zakelijke gebruikers én streamers

In deze review nemen we de Logitech MX Brio onder de loep. Dit is een webcam die is gericht op meer dan één doelgroep: zowel fanatieke vergaderaars al...

Samsung Music Frame review: elegante geluidsoplossing voor elk interieur

Samsung heeft een nieuwe streaming-luidspreker uitgebracht, de Music Frame, waarover wij je in deze review meer vertellen.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er