Copy-dock

Noud van Kruysbergen
0

icydock02

De Icydock MB981U3S-1S voor 2,5″- en 3,5″-SATA-schijven is handig als je regelmatig een back-up maakt of bestanden kopieert.

Het dock staat door de rubber voetjes stevig op je bureau. Doordat de 2,5″- of 3,5″-schijf er half aan de bovenkant uitsteekt, kan de warmte beter worden afgevoerd dan bij de caddy MB971SP-B.

Door de constructie van het deksel ontstaat er nooit een lege opening en worden de aansluitingen in de dock niet blootgesteld aan stof. Links zit een uitwerpknop en verder zit er nog een powerknop met led op die knipperend de activiteit van de schijf weergeeft. Gebruik je een 2,5″-schijf, dan volstaat de usb-kabel ook als stroomvoorziening, maar voor grotere schijven heb je de losse voeding wel nodig.

Het dock is in principe voor dezelfde doeleinden te gebruiken als de caddy, maar kopieer- en back-upacties hebben de voorkeur. Icydock claimt in de reclame voor de MB981U3S-1S dat de dock naast (oudere) pc’s ook voor moderne Macbooks te gebruiken is, en onze MacBook Air beschouwde de ingestoken schijf dan ook als een normale usb-schijf en stelde voor om die te gebruiken als doel voor TimeMachine.

Van een WD-schijf met Windows 8 konden we via usb wel opstarten, maar dat ging trager dan bij de caddy – zeker via USB 2.0. Een SSD van Samsung met Windows 10 kregen we ook met Opstartherstel niet aan de gang. Vermoedelijk lag dat aan het ontbreken van de ASMT 2105-driver, waarvan we bij de bootopties ook meerdere aanduidingen zagen – al dan niet met ‘UEFI’ en het bestandssysteem ervoor en met de capaciteit uitgedrukt in megabyte erachter.

Op het moment van schrijven zagen we dit dockingstation bij nog niet veel webwinkels staan, en bovendien varieerde de prijs nogal.

icydock02a

Deel dit artikel

Lees ook

Delock USB4 review: externe behuizing voor NVMe-ssd’s

In deze review kijken we naar de Delock USB4 externe behuizing voor NVMe-ssd’s die tot 40 Gbit/s door de kabel kan schieten. Althans, mits je een goed...

Panasonic SC-GN01 review: surroundsound voor om je nek

In deze reviewen werpen we een blik op een best uniek product, namelijk de Panasonic SC-GN01. Meestal bieden koptelefoons geen surroundsound en je thu...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er