Cooler Master gaming-headset MH670 – review

Noud van Kruysbergen
0

De gaming-headset MH670 van Cooler Master moet het ondanks ‘gaming’ in de naam doen zonder RGB-verlichting. Het is verder gewoon een goede headset met een prima geluid en prettig draagcomfort, die zeker niet alleen bruikbaar is om mee te gamen, maar ook een goed figuur slaat bij Microsoft Teams.


Cooler Master gaming-headset MH670


Gaming-headset met virtual 7.1 surround

De Cooler Master MH670 is een gaming-headset met een virtuele 7.1 surround-sound. We waren natuurlijk benieuwd hoe dat zou klinken. De over-ears koptelefoon zit in ieder geval prettig, met zijn gewicht van 345 gram kun je hem wel een paar uur ophouden.

De grote L en R aan de binnenkanten van de schelpen maken het makkelijker om te ­kijken hoe je hem op moet zetten. De losse microfoon steek je met zijn 3,5-inch plug in de ­linker schelp, waar je dan eerst een rubberen klepje voor moet openmaken, dat daar dan vervolgens een beetje hangt te bungelen.

Volume bedienen

De knop om de microfoon te muten zit daar handig vlak bij in de buurt. Het volumewiel zit daar weer boven en heeft een prettig ruime slag, zodat je het volume fijnmazig kunt instellen.

Je kunt de hoofdtelefoon bedraad gebruiken met de bijgeleverde anderhalve meter lange 3,5mm-audiokabel, maar ook draadloos via zijn eigen 2,4GHz-usb-adapter. Op de rechter oorschelp zitten de (niet afgeschermde) micro-usb-aansluiting en de knoppen voor aan/uit en de 7.1-optie.


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.


Microfoon

De microfoon heeft een voorkeur voor wat midlaag, je moet hem dicht bij je mond positioneren voor een fatsoenlijke geluidskwaliteit – wat sowieso handig is om niet te veel omgevingsgeluid mee op te nemen.

Met de MasterPlus-software voor Windows kun je het volume regelen en de toonregeling instellen. Dat laatste kan met alleen hoog en laag, maar ook met een vijfbands equalizer. Die instellingen kun je bewaren in presets.

Balans geluid gaming-headset Cooler Master

Het geluid van de MH670 is standaard al goed gebalanceerd en gedetailleerd, je hoeft het geluid waarschijnlijk niet veel te tweaken – hooguit wat midden eruit en ietsjes hoog erbij.

Het volume staat in de software standaard op 50%, en dat kun je beter zo laten en het volume op de oorschelp regelen. Zowel met het software- als het oorschelp­volume op max gaat de MH670 namelijk erg hard – gebruik de software-instelling maar meer als een begrenzer. Daarbij valt op dat hij pas op (te) hoge volumes wat gaat vervormen.

7.1-surround

Op het 7.1-surround-tabblad van de software kun je de posities van de afzonderlijke ‘luidsprekers’ vrij positioneren, waardoor het geluid anders wordt qua stereobeeld, en met wat fantasie ook in diepte.

Helemaal overtuigend werkt dat niet – uiteindelijk bleek de basisinstelling toch beter. In de praktijk zul je van die 7.1-knop niet veel gebruik maken.

Er zit geen RGB-verlichting op deze headset, wat voor de echte gamers wellicht een nadeel is, maar de MH670 is op zich een ­prima headset – je kunt er ook goed mee deelnemen aan een Teams-vergadering.

Pluspunten

+ geluidskwaliteit
+ draagcomfort

Minpunten

– 7.1 overbodig (en alleen Windows)

Cooler Master gaming-headset MH670

coolermaster.com
frequentiebereik15-20.000 Hz (3,5mm), 20-20.000 Hz (2,4GHz)
dynamiek110 dB
gevoeligheid-40 dB@1KHz), SN>50dB
meegeleverdmicrofoon, usb-oplaadkabel, 2,4GHz-usb-adapter, tasje, 3,5mm-audiokabel, USB-C-A-plug
bekijk het product€ 105

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Asus ROG Delta S gamingheadset

De ROG Delta S is het topmodel in de Delta lijn van gaming headsets en gemaakt voor games, maar je kunt ook naar muziek luisteren of ermee videobellen...

Test beste grafische kaart voor gaming – review van 9 topmodellen

Wat is de beste grafische kaart voor gaming voor je pc? Wil je vloeiend gamen in 4K en met raytracing, dan heb je een van deze topmodellen nodig.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er