Compacte pc-behuizing Chieftec CI-01B-OP

Marco den Teuling
0

pc-behuizing compactEen compacte pc-behuizing is handig om bijvoorbeeld mee te nemen naar LAN-party’s of voor in een hoekje van de (huis)kamer. Chieftec verdeelt de hardware in de pc-behuizing CI-01B-OP over twee verschillende etages, waardoor er veel drives inpassen.

Op de bovenste etage van de kubusvormige behuizing passen een micro-ATX-moederbord, een cpu-koeler met een bouwhoogte van maximaal 15 cm en een 32 cm lange grafische kaart. Daardoor is de CI-01B-OP in principe geschikt voor een gaming-pc. Een 3,5″- en een 5,25″-schacht zijn van buitenaf toegankelijk voor optische drives of kaartlezers. Daaronder kun je een 2.5″-schijf of ssd bevestigen.

Op de benedenverdieping is er ruimte voor een ATX-voeding en bays met makkelijk verwisselbare trays voor twee 2,5″- en twee 3,5″-drives.

Er worden door fabrikant Chieftec bij de CI-01B-OP geen ventilatoren meegeleverd. Onder de bovenkant, aan de achterkant en achter de voorkant kun je er een inbouwen. Chieftec heeft achter de grote geperforeerde oppervlakken filtermatten aangebracht om zoveel mogelijk stof buiten te houden. Voor de inbouw van componenten kun je het boven- en het voorpaneel van de computerkast in zijn geheel 45 graden naar voren kantelen.

De Chieftec CI-01B-OP biedt een scherpe prijs-kwaliteitverhouding en is goed afgewerkt. Ondanks de compacte afmetingen passen er niet alleen mini-ITX-, maar ook micro-ATX-moederborden in. Daarmee is het eventueel ook bij sommige van onze bouwvoorstellen bruikbaar als je een kleinere pc-behuizing wilt. Als je een krachtige grafische kaart inbouwt, moet je wel een of twee ventilatoren inbouwen.

Chieftec CI-01B-OP

Pc-behuizing in kubusvorm 
FabrikantChieftec, www.chieftec.com
Drivesextern 1 × 5,25″, 1 × 3,5″

intern 2 × 3,5″, 3 × 2,5″

Ventilatorruimtes1 × 12/14 cm (voor), 1 × 12 cm (achter), 1 × 9,2/12 cm (boven)
Frontaansluitingen2 × USB 3.0, 1 × USB 2.0, 2 × audio
Shoplink en prijsChieftec CI-01B-OP, circa 60 euro

Deel dit artikel

Lees ook

Apple iMac 24” 2021

Na twee MacBooks en de Mac Mini is de 2021 iMac de volgende Mac met de eigen M1 ARM-processor van Apple. De grotere schermdiagonaal en kleurrijke buit...

Apple iPad Pro 12,9 inch 2021 met eigen M1 processor

De nieuwe iPad Pro 12,9 inch 2021 maakt voor het eerst gebruik van de M1-processor van Apple, die de hoge verwachtingen zeker waar heeft gemaakt.

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er