Compacte pc-behuizing Chieftec CI-01B-OP

Marco den Teuling
0

pc-behuizing compactEen compacte pc-behuizing is handig om bijvoorbeeld mee te nemen naar LAN-party’s of voor in een hoekje van de (huis)kamer. Chieftec verdeelt de hardware in de pc-behuizing CI-01B-OP over twee verschillende etages, waardoor er veel drives inpassen.

Op de bovenste etage van de kubusvormige behuizing passen een micro-ATX-moederbord, een cpu-koeler met een bouwhoogte van maximaal 15 cm en een 32 cm lange grafische kaart. Daardoor is de CI-01B-OP in principe geschikt voor een gaming-pc. Een 3,5″- en een 5,25″-schacht zijn van buitenaf toegankelijk voor optische drives of kaartlezers. Daaronder kun je een 2.5″-schijf of ssd bevestigen.

Op de benedenverdieping is er ruimte voor een ATX-voeding en bays met makkelijk verwisselbare trays voor twee 2,5″- en twee 3,5″-drives.

Er worden door fabrikant Chieftec bij de CI-01B-OP geen ventilatoren meegeleverd. Onder de bovenkant, aan de achterkant en achter de voorkant kun je er een inbouwen. Chieftec heeft achter de grote geperforeerde oppervlakken filtermatten aangebracht om zoveel mogelijk stof buiten te houden. Voor de inbouw van componenten kun je het boven- en het voorpaneel van de computerkast in zijn geheel 45 graden naar voren kantelen.

De Chieftec CI-01B-OP biedt een scherpe prijs-kwaliteitverhouding en is goed afgewerkt. Ondanks de compacte afmetingen passen er niet alleen mini-ITX-, maar ook micro-ATX-moederborden in. Daarmee is het eventueel ook bij sommige van onze bouwvoorstellen bruikbaar als je een kleinere pc-behuizing wilt. Als je een krachtige grafische kaart inbouwt, moet je wel een of twee ventilatoren inbouwen.

Chieftec CI-01B-OP

Pc-behuizing in kubusvorm 
FabrikantChieftec, www.chieftec.com
Drivesextern 1 × 5,25″, 1 × 3,5″

intern 2 × 3,5″, 3 × 2,5″

Ventilatorruimtes1 × 12/14 cm (voor), 1 × 12 cm (achter), 1 × 9,2/12 cm (boven)
Frontaansluitingen2 × USB 3.0, 1 × USB 2.0, 2 × audio
Shoplink en prijsChieftec CI-01B-OP, circa 60 euro

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Logitech MX Brio review: webcam voor zakelijke gebruikers én streamers

In deze review nemen we de Logitech MX Brio onder de loep. Dit is een webcam die is gericht op meer dan één doelgroep: zowel fanatieke vergaderaars al...

Samsung Music Frame review: elegante geluidsoplossing voor elk interieur

Samsung heeft een nieuwe streaming-luidspreker uitgebracht, de Music Frame, waarover wij je in deze review meer vertellen.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er